arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-anneke-baks-2

Het gezicht van: Anneke Baks

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Anneke Baks.

Anneke is 48 jaar en werkzaam als freelance tekstschrijver voor o.a. Marie Claire, Flow, Unicef en Vluchtelingenwerk.

Merk je dat je ouder wordt?

“Het is zelfs een beetje een pijnlijk onderwerp… Ik heb er best moeite mee, want het is zo dicht bij de 50. En ik voel me dus nog totaal niet zo oud. Ik heb er namelijk altijd jong uitgezien voor mijn leeftijd.”

“Ik kwam vroeger ook de discotheek niet in, omdat ze dachten dat ik nog lang geen 18 jaar was. Ik heb dat ook heel lang vervelend gevonden, vooral ook in mijn werk. Heb vaak het gevoel gehad dat ik niet serieus genomen werd, en was bang dat ze dachten dat ik een stagiair was.”

“Ik merk de laatste jaren wel aan mijn huid dat ik ouder aan het worden ben. Meer rimpels en natuurlijk ook grijze haren. En ondanks dat ik niet met mijn uiterlijk bezig ben, kan ik nu ook weer niet zeggen dat ik het leuk vind ik om rimpels te krijgen.”

het-gezicht-van-anneke-bots-4

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Ik moet ook zeggen dat ik tot voor kort nooit wat aan mijn huid heb gedaan. Nooit gereinigd, nooit een dagcrème gebruikt, of iets dergelijks.”

“Ik heb ooit wel een chemische peeling gedaan en ben één keer bij een schoonheidsspecialiste geweest. En ondanks dat ik best veel last had van mijn huid, vond ik de behandelingen en producten van La Biosthetique op dat moment echt te duur. Totdat ik 4 jaar geleden na een longontsteking in de spiegel keek en zo schrok van wat ik toen zag. Inmiddels ben ik vaste klant bij mijn schoonheidsspecialiste An Brals. Ik zeg nog wel steeds tegen haar: “Ik vind je heel goed, maar wel heel duur.”

het-gezicht-van-anneke-bots-3

“’s Ochtends begin ik mijn huidverzorgingsritueel met die reinigingsmelk, Clair de teint Doux. En daarna dep ik mijn gezicht ook nog met een wattenschijfje doordrenkt met Visalix Hydrostabile. Als laatste stap gebruik ik dan de dagcrème, ook van La Biosthetique. Ik heb dan altijd het voornemen om ook een zonnebrandcrème te gebruiken, maar op één of andere manier doe ik dat dus toch niet.”

“Aan het eind van de dag reinig ik mijn gezicht niet en haal ik ook mijn make-up er niet af. Ik zou eigenlijk hetzelfde ritueel van de ochtend moeten herhalen, maar dan met een nachtrème, maar dat zit gewoon niet in mijn systeem.”

“Ik heb trouwens spijt van die chemische peeling. Achteraf kan ik zeggen dat ik het een veel te heftige behandeling vind. De Diane 35 pil is een stuk beter geweest, die heeft uiteindelijk veel meer gedaan voor mijn huid. Ik hou gewoon niet van agressieve dingen op mijn huid.”

het-gezicht-van-anneke-bots-1

Wat is jouw beautytip?

“Ik zweer bij zo veel mogelijk verse producten. Geen kant-en-klare sauzen of bijvoorbeeld soep uit blik. Dat wil trouwens niet zeggen dat ik bijvoorbeeld nooit E-nummers eet, ik probeer alleen de voorverpakte producten te laten staan. Het geeft me een goed gevoel dat ik precies weet wat ik eet en wat erin zit. Het is ook zo’n kleine moeite om zelf pastasaus te maken, in plaats van uit een pak.”

“En ondanks dat ik geen zonnebrandcrème gebruik, probeer ik mijn huid ook zo veel mogelijk te beschermen tegen de zon. Ik geloof namelijk wel dat de zon veel kapotmaakt. Ik hou er ook helemaal niet van om in de zon zitten. Zoek altijd de schaduwplek op of zorg dat ik met mijn rug naar de zon toe zit. Het voelt gewoon onnatuurlijk om vol in de zon te zitten.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Ik vind mijn huid eigenlijk iets te vlekkerig en daarom geef ik mezelf een 6,5… Oké, omdat ik er niet uitzie als 48, geef ik mijn huid misschien toch wel een 7.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram