arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-annemiek-van-eekelen-3

Het gezicht van: Anne-Miek van Eekelen

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Anne-Miek van Eekelen.

Anne-Miek is 65 jaar en inmiddels gepensioneerd.

65 jaar, merk je dat je ouder wordt?

“Ja, alles gaat minder soepel. En je bent ook veel sneller moe. Dat wat je vroeger kon, dat gaat nu gewoon niet meer. Het is niet zo erg, maar je moet er in het dagelijks leven wel rekening mee houden.”

“Ik vind ook dat mijn huid de laatste jaren echt droger aan het worden is, ondanks dat ik mijn huid goed verzorg. Trouwens niet alleen mijn gezicht, mijn haar is ook droger. Nu verf ik al dertig jaar mijn haar en soms denk ik dat dat ook een reden kan zijn, maar ik vermoed dat het toch ook met ouderdom te maken heeft.”

“Ik heb sowieso al veel last van pigmentvlekken, maar nu heb ik er nog sneller last van. Dat betekent dat ik mijn gezicht altijd moet insmeren en gewoon moet uitkijken dat ik niet veel de zon in ga. Het is namelijk een hels karwei om die pigmentvlekken weer weg te krijgen. Ik heb een periode hydrochinon gebruikt, maar daar werd ik zo wit van. Daar gaan de vlekken wel mee weg, maar je ziet eruit alsof je ziek bent. Dat kun je natuurlijk wel weer oplossen door veel make-up te gebruiken, maar dat vind ik ook niet fijn.”

het-gezicht-van-annemiek-van-eekelen-2

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“’s Morgens gebruik ik État Pur Micellair Cleansing Water om mijn ogen en gezicht mee schoon te maken. Daarna de vitamine C-olie van medik8. Ik gebruik de producten van No7. Eerst het serum en daaroverheen de dagcrème. En als laatste stap een zonnebrandcrème. Ook als de zon niet schijnt, gebruik ik altijd Clarins UV+ SPF 40 dayscreen. Die heeft een high protection.”

“Ja, en ik heb natuurlijk rimpels., maar daar kan ik wel mee leven. Je wordt ook makkelijker. Ik heb ooit een keer botox gebruikt, maar daar gingen mijn wenkbrauwen van omhoog staan. Dat laat ik dus niet meer doen. Toch vind ik het jammer, want je kon wel goed het verschil zien.”

het-gezicht-van-annemiek-van-eekelen

Wat is jouw beautyip?

“Ik ga elke vijf weken trouw naar de schoonheidsspecialiste en dan krijg ik een vliesmasker van Valmont. Het is niet goedkoop, maar van die behandeling knapt je huid echt op. En ik ga elke maand naar Agnieszka. Een bindweefselmassage activeert de huid en ik ben ervan overtuigd dat je op deze manier de collageenproductie weer aan de gang krijgt. Verder doe ik niet zo veel hoor, ik vind dat ik al genoeg doe.”

“En ik heb wel besloten weer mijn pigmentvlekken te gaan aanpakken. Ik denk dat ik zo’n Dark Spot-stift wil aanchaffen. Echt alleen om mijn pigmentvlekken mee aan te stippen. Als ik een keer de moed kan opbrengen, wil ik wel een keer een peeling doen. Ik zie er alleen tegenop dat ik me een hele tijd niet kan vertonen. Tot die tijd camoufleer ik ze gewoon met foundation en concealer.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Ondanks de rimpels en pigmentvlekken, toch nog een 7.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram