arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-alisa-manders-4

Het gezicht van: Alise Manders

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Alise Manders.

Alise Manders is 40 jaar en werkzaam als salesmanager Inma Cosmetics en Main Cosmetics.

40 jaar, is het een mijlpaal?

“Ik dacht altijd dat het niks zou voorstellen, maar ik vond het echt een keerpunt. Dat heb ik er ook zelf van gemaakt hoor en heb na mijn veertigste alles omgegooid. Ik heb eerst een heel groot feest gegeven, maar ben ook twee dagen na mijn verjaardag gestart met een personal trainer. Ik was er klaar mee en besloot dat ik vanaf dat moment gezond, slank en strak wilde zijn.”

“Ik was voor die tijd ook al bezig met gezond eten en sporten, maar niet zo intensief als nu. Ik at altijd ‘een beetje’ gezond, en sportte ook ‘een beetje’, maar nooit echt voor de volle 100%. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik me echt super voel. Ik ben trouwens niet van de superfoods, maar van de verse groente en vis. En ’s ochtends kwark met blauwe bessen en frambozen. Gewoon, normaal eten.” 

“Ik zie het trouwens ook echt aan mijn huid. De kleur is beter, mijn huid glanst meer en straalt gewoon. Het draait allemaal om goed voor jezelf zorgen. En dat zie je terug, vooral in je huid.”

het-gezicht-van-alisa-manders-2

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Reinigen, reinigen en reinigen: dat is echt superbelangrijk. Als je huid niet schoon is, kan je er nog opsmeren wat je wilt, maar dat heeft dus geen enkele zin. Ik doe dus aan dubbelreinigen. Eén keer om mijn make-up eraf te halen en daarna maak ik mijn huid nog een keer schoon met een gelreiniger om ervoor te zorgen dat echt alles eraf is.”

“Ik gebruik eigenlijk altijd alle producten van Valmont en heb sinds kort ook de Illuminating toner van Valmont met salicylzuur ontdekt. Ik weet dat het niet hoeft om een toner na het reinigen te gebruiken, maar ik ben er gewoon heel erg fan van. Ik gebruik het salicylzuur echt voor het verwijderen van de dode huidcellen. Ik merk ook dat mijn serum hierdoor beter wordt opgenomen en mijn huid zuigt mijn dagcrème daarna ook echt op. Ik ben er echt van overtuigd dat je op deze manier zorgt voor een dubbel effect. Ik zie vooral ’s ochtends verschil als ik dubbelreinig en daarna ook nog een lotion gebruik.”

het-gezicht-van-alisa-manders-1

“En dan gebruik ik ook nog twee of drie keer per week Evidens. Dat is een masker waarmee je slaapt. Het is echt een heerlijk product om te voelen en te ruiken, maar het is wel heel erg plakkerig. Het plakt dus ook op je kussen, maar het resultaat is het meer dan waard. Als je de volgende ochtend wakker wordt, denk je echt: ‘wow’.”

“Het is wel een noodgreep hoor. Als ik te hard heb gewerkt, moe ben of een grauwe huid heb, dan gebruik ik het masker echt om mijn huid een extra push te geven.”

het-gezicht-van-alisa-manders-6

Wat is jouw beautytip?

“Een afvoerende massage onder de ogen. Als je ’s ochtends last hebt van opgezwollen ogen, dan kan je met een massage zorgen dat het vocht versneld afgevoerd wordt via je lymfe. Je moet niet te hard duwen, of aan je huid trekken (nooit aan je ooghuid trekken!), maar je kunt met twee vingers heel voorzichtig het vocht naar de zijkant duwen. Het is wel belangrijk dat je het helemaal tot aan je lymfeknopen doet. Die zitten bij je haargrens aan je slaap. Als je daarna een oogcrème gebruikt, zijn je wallen na 10 minuten echt een stuk minder.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Een 8. Natuurlijk zijn er dingen die ik graag zou willen veranderen en ik heb ook wel rimpels, maar ik vind dat mijn huid er best wel fris, gezond en glanzend uitziet. En dat is toch het belangrijkste.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram