arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-alexandra-worm-2

Het gezicht van: Alexandra Worm

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Alaxandra Worm

Alexandra Worm is 46 jaar en eigenaresse van lingeriewinkel KANT Amsterdam.

Merk je dat je ouder wordt?

“Ja, maar vooral aan mijn lichaam. Ik krijg er natuurlijk ook wel wat rimpels bij, maar dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat ik een aantal keer per week om 03.00 uur ’s nachts mijn bed in duik en in slaap val, zonder dat ik mijn gezicht schoonmaak. Dat is natuurlijk ook niet heel erg gezond.”

“Ik merk wel dat ik wat stijver word. Ik heb vroeger aan topsport gedaan (wedstrijdzwemmen) en nog steeds hou ik ervan om veel te bewegen. Als ik druk ben, dan kom ik er alleen niet aan toe. En ik kan ook niet zo goed naar mijn lichaam luisteren en daardoor heb ik ook steeds vaker last van blessures.”

“Natuurlijk merk ik het ook wel enigszins aan mijn huid: het is allemaal wat minder strak. Maar dat heeft uiteindelijk ook met beweging te maken. En met andere leef- en eetgewoontes. Vroeger leefde ik heel gezond en dat is nu allemaal wat minder… Om het nog maar voorzichtig uit te drukken.”

het-gezicht-van-alexandra-worm-3

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

“Ik heb 3 kinderen dus heb altijd haast ’s ochtends: opstaan, wassen, tandenpoetsen, broodtrommels klaarmaken en naar school. Meestal ga ik dan meteen door en in de haast vergeet ik weleens een dagcrème op te doen. Eigenlijk vergeet ik dat heel vaak en het ontbijt schiet er meestal ook bij in.”

“Mijn huid reinigen, dat is ook een punt van verbetering. Ik reinig wel met water, maar ik weet ook dat als ik mijn huid zou schoonmaken met een lotion, dat het dan een stuk schoner wordt. Water alleen is natuurlijk niet goed genoeg.”

“Tandenpoetsen, flossen en mijn mond verzorgen, dat doe ik altijd consequent. Ik ben mondhygiëniste geweest en ik vind dat een mooi gebit belangrijk is. Vooral als je ouder wordt. Ik wil ook absoluut geen pijn in mijn mond, geen tandsteen en geen gele tanden. Maar mijn huid verzorgen, schiet er toch vaak bij in. Natuurlijk weet ik dat het moet, zeker als je ouder wordt, alleen dringt het nog niet zo goed tot me door.”

het-gezicht-van-alexandra-worm-4

“Ik gebruik elke dag foundation, anders zie ik er zo vlekkerig uit. En rode lippenstift. Ik ben echt fan van Chanel, maar heb er niet altijd het budget voor. Mijn lippen zijn mijn handelsmerk en het liefst draag ik ook nog een zwarte bril. Een strenge look, een combinatie van zwart en rood. Dat vind ik wel cool.”

“Ik neem me telkens weer voor om mijn gezicht goed schoon te maken en trouw een dagcrème te gebruiken. Meestal hou ik het twee weken vol en dan komt de klad er weer in. Slecht hè?”

Wat is jouw beautyzonde?

“Ik rook stiekem. Ik vind het dus ongezond, geen gezicht, het stinkt, is slecht en toch doe ik het. Ik kan weken zonder, maar uiteindelijk blijf ik het toch doen.”

“Om nog maar te zwijgen over het feit dat ik mijn huid niet reinig, niet ontbijt en dan heb ik zelfs nog een zonde: alcohol. Wat anderen hebben met koekjes, dat heb ik met wijn. Als ik één glas neem, dan gaat de fles leeg. Het begint bij een wijntje bij het avondeten en dan kan ik tot diep in de nacht doorgaan. Heerlijk. Ik krijg er ook echt energie van.”

het-gezicht-van-alexandra-worm-1

Wat is jouw beautytip?

“Mag iemand met zo veel zondes überhaupt een beautytip geven? Ik kan natuurlijk niks zeggen over make-up en huidverzorging, maar ik weet wel dat je blij wordt van mooie lingerie. Beauty is namelijk niet alleen wat mensen zien, het zit ook vanbinnen. Je uitstraling en hoe je je voelt, hoort daar ook bij. Ik zie dagelijks wat lingerie met je doet. Je voelt je vrouwelijker, je voelt je mooier en dat straal je dan ook uit.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Ik vind dat ik er voor mijn leeftijd nog wel goed uitzie. Natuurlijk zijn er altijd punten ter verbetering: zo vind ik dat mijn wenkbrauwen wel iets omhoog mogen, maar toen ik laatst bij de Bergman Kliniek was voor een facial en daar het idee opperde van een wenkbrauwlift, vonden ze dat totaal overbodig.” 

“Dat is misschien ook het probleem, ik zie er nu nog goed uit. Je ziet niet aan mij dat ik rook en zelfs als ik heel moe ben, krijg ik nog complimenten dat ik er zo goed uitzie. Ik denk een 7,5. Of is dat te hoog?

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram