arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Het beste dieet heb je zelf in de hand

Iedereen roept altijd heel hard dat de meeste diëten niet werken, maar de meeste diëten werken wel. Ze werken alleen niet zo lang. Na een dieet is iedereen heel blij met zijn of haar nieuwe figuur en ook nog eens supertrots dat het dieet is geslaagd. Alle reden voor een feestje (lees: taart!). Ik vind het ook echt knap als je volhoudt om 8 weken te ‘Sonja Bakkeren‘. En elke ochtend eieren bakken volgens Dr. Frank verdient ook alle respect als je daarnaast ook nog eens broodtrommels moet maken voor je kinderen. En ondanks dat een kilootje of meer supergoed voor je rimpels is,

En ondanks dat een kilootje of meer supergoed voor je rimpels is, is niemand tevreden over zijn of haar gewicht. Iedereen wil altijd nog minimaal 2 kilo afvallen, maar meestal is het antwoord “ik wil eigenlijk nog wel 5 kilo er af”… Zelfs de meest dunne vrouwen vinden nog wel een laagje vet op hun heupen of buik om zich aan te storen. En na je dertigste ben je dan ook vaker aan de lijn dan niet. Genieten van een stukje gebak hoort er al helemaal niet meer bij (want carbs!) en daarom knabbelen we massaal op worteltjes, komkommers en cherrytomaten.

Ik ben helemaal niet tegen een dieet, want het helpt je vaak ‘om die knop om te zetten‘. Want daar draait het allemaal om: je moet zelf beslissen om voortaan niet meer na je werk bij een benzinestation te stoppen om chocolade te halen. Vroeger kon je waarschijnlijk veel meer eten dan nu. Ik at vroeger een roze koek en een kitkat bij mijn lunch. En mijn lunch bestond dan uit een boterham met pindakaas en een boterham met hagelslag. Nu hoef ik alleen al te ruiken aan een KitKat en hij zit er bij wijze van spreken al aan. Ik droom soms letterlijk van een zak bruine M&M’s. Maar daar moet ik 5 jaar voor sporten en ik weet al dat als ik een hele zak opeet dat ik de uren daarna zo’n spijt heb.

Welk dieet werkt wel? En wat moet je dan doen om af te vallen?

Het is heel simpel. Stop allereerst met snoepen, dat scheelt je sowieso een paar kilo en daarnaast ben je je eigen dieet. Natuurlijk is het het beste om gezonde dingen te eten en kies als je carbs eet voor de goede (volkoren pasta, zilvervliesrijst, volkoren brood & crackers), maar gebruik je hand voor alles.

In dit filmpje leg ik je uit hoe je hand er voor kan zorgen dat je afvalt:

Furrow op Instagram