arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Help, ik word oud

Op zich doen ze geen vlieg kwaad en zijn ze relatief onschuldig: rimpels. Toch zijn we ze liever kwijt dan rijk. Maar waarom eigenlijk? Help, ik word oud en de 3 redenen waarom we een hekel aan rimpels hebben:

hekel-aan-rimpels-tena-lady

Aantrekkelijk

De meeste modellen zijn vrij rimpelloos en dat geldt ook voor actrices en presentatrices. Ook in de meeste reclames zie je weinig mensen met rimpels voorbijkomen, tenzij het die van Tena Lady betreft. Vrij ongunstig dus. Op deze manier worden rimpels automatisch aan onaantrekkelijk gekoppeld. Hoe minder rimpels, hoe knapper is natuurlijk onzin en blijf je je hele leven aantrekkelijk, alleen voor een andere leeftijdsgroep. En misschien een gerustellende gedachte: zodra mannen de leeftijd van 50 hebben bereikt, zijn ze niet zo kieskeurig meer.

Controle

Rimpels heb je over het algemeen niet onder controle. Het maakt niet uit wat we doen, we krijgen toch rimpels en dat geeft een ongemakkelijk gevoel. Op zich kun je het proces enigszins vertragen door een goede antirimpelcrème te gebruiken en daarnaast ook nog eens zo gezond mogelijk te leven, maar helemaal ontkom je er niet aan.

Dat is ook de reden dat we er alles aan doen om zo veel mogelijk rimpels te voorkomen. Toch kan het voorkomen dat je, ondanks al je inspanningen, ’s ochtends wakker wordt met een nieuwe rimpel. Deal with it. Of bestrijdt hem met bergen botox en fillers.

hekel-aan-rimpels-3

Leeftijd

“Jeetje wat ben ik oud.” En dan druk ik het nog voorzichtig uit. Soms zie je jezelf op een foto en word je weer even met je neus op de feiten gedrukt dat je toch alweer een tijdje meegaat. Zo kan je marionettenlijn je ineens weer bewust maken van je leeftijd. Inderdaad, die fronsrimpel zat er niet toen je jong was en inmiddels heb je waarschijnlijk ook al meerdere keren jouw sweet sixteen gevierd. Misschien een fijne gedachte: we worden steeds ouder en de kans dat we 100 jaar worden is aanzienlijk groot. Met rimpels, dat dan weer wel.

Furrow op Instagram