arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Help, ik lijk op mijn moeder

Help, ik lijk op mijn moeder

Help, ik lijk op mijn moeder

En dan opeens is het moment daar: dat je jezelf in de spiegel ziet en in een flits denkt: OMG, ik lijk op mijn moeder. Ga je binnenkort bij je moeder op de thee of koffie dan is het misschien een goed moment om haar rimpels eens goed te bekijken. Onderzoekers van de Loma Linda Universiteit ontdekten namelijk dat het verouderingsproces bij moeder en dochters op precies dezelfde manier verloopt. Vooral als je qua uiterlijk veel op je moeder lijkt, is de kans zeer groot dat je ook exact dezelfde rimpels krijgt. Ongunstig…

Een team van plastische chirurgen deed de ontdekking door 3D-beelden en computermodellen van beide gezichten te vergelijken. De conclusie: rimpels zitten in de genen. Als ik dus naar de rimpels van mijn moeder kijk zie ik mijn voorland.

Je snapt dat ik dus ineens met argusogen naar de rimpels van mijn moeder kijk. Zo heeft mijn moeder bijna geen fronsrimpel, maar stoort zij zich enorm aan de rimpels rondom haar mond. Het klopt ook dat er bij haar geen fronsrimpel te bespeuren is. Misschien moet ik mijn focus toch eens naar mijn mond verleggen.

Afbeelding

Rimpels zijn genetisch bepaald

Krijg je spontaan nieuwe rimpels van de gedachte dat je er uiteindelijk echt hetzelfde uit gaat zien als je moeder, dan is er in principe goed nieuws. Door alle ontdekkingen op cosmeticagebied (denk bijvoorbeeld aan vitamine A-zuurcrème en retinol) en de nieuwste rimpelbehandelingen, kun je veel meer doen tegen rimpels dan een aantal jaar geleden. 30 jaar geleden was botox echt ondenkbaar en ook een laserbehandeling stond toen nog in de kinderschoenen.

En omdat het taboe rondom injectables langzaam verdwijnt en de stap om botox te gebruiken steeds kleiner wordt, verwacht ik dat mijn dochter rimpels krijgt van de gedachte dat er ook mensen waren die geen botox gebruikten. Mam, hadden jullie echt rimpels toen je 30 jaar was?

SCM-Elixir-01

Winactie Embryolisse Elixir Eclat:

Omdat het vandaag moederdag is, is er een speciale winactie. Ben je moeder, of wil je deze Embryolisse Elixir Eclat voor jouw moeder winnen? Op Facebook worden drie Embryolisse Elixer Eclats ter waarde van 29,90 verloot. Embryolisse is de basis tegen rimpels en is het merk dat niet voor niets door veel topmodellen wordt gebruikt. Deze Elixir Eclat maakt direct de huid voller, helderder en het vervaagt de tekenen van vermoeidheid en vergrote poriën. Dus wil jij een extra leuke moederdag? Like Furrow dan op Facebook en maak kans op dit leuke cadeautje.

Furrow op Instagram