arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Finasteride-kopen

Haaruitval: finasteride kopen

Finasteride kopen tegen haaruitval

Als je haar maar goed zit, toch? Met stip op nummer één als het gaat om zorgen van mannen: haaruitval. Niet getreurd, er is iets aan te doen (lees: Propecia). 

Dermatoloog Elian Brenninkmeijer: “Er zijn verschillende vormen van haaruitval bij mannen. De meest voorkomende is Alopecia Androgenetica. Hierbij vallen je haren uit vanaf het voorhoofd tot de kruin. Veel mannen krijgen hiermee te maken en hormonen spelen bij deze klassieke vorm van kaalheid een grote rol.”

Haaruitval is in principe niet leeftijdsgebonden. “Vanaf het moment dat je baard begint te groeien en je hormonen omslaan, kun je er al mee te maken krijgen. De één krijgt er eerder last van dan de ander. Het is ook voor een groot deel genetisch bepaald. Het kan zijn dat je door een bepaalde levensstijl eerder last krijgt van haaruitval, maar omgevingsfactoren spelen een ondergeschikte rol. De oorzaak ligt echt bij testosteron.”

finasteride-kopen-2

Finasteride kopen online

Het grote probleem met haaruitval is dat je het proces wel kunt staken, maar eenmaal uitgevallen haren moeilijk weer terug kunt krijgen. “Je moet er vroeg genoeg bij zijn, want je kunt het remmen door het gebruik van Propecia. Deze tabletten bevatten finasteride die ervoor zorgen dat de productie van testosteron wordt verminderd en hierdoor stopt het proces van haaruitval.”

“Testosteron wordt omgezet in dihydrotestosteron (DHT). Dit enzym bindt zich in de haarfolikel en bepaalt of de haargroei geremd wordt. Finasteride is van invloed op dit enzym en kan zo haaruitval voorkomen.” 

Het nadeel van Propecia is dat het niet wordt vergoed. “Finasteride is zeker effectief, maar je moet het wel blijven slikken. Zodra je stopt, komt de productie van testosteron weer op gang. Een alternatief is het gebruik van Minoxidil: een lotion die van invloed is op de doorbloeding van de haarfollikel en zo de haargroei stimuleert. Reken niet op hetzelfde resultaat als met Propecia, maar het is wel een stuk goedkoper.”

Furrow op Instagram