arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Haartrends 2018

Haartrends 2018: Oud is niet saai!

Sunset, Opal en mermaidhair: de haartrends voor het voorjaar liegen er niet om. Haarstylist Floor Kleyne: "Hot pink, ultraviolet en lila. En het liefst ook nog met elkaar gemengd. Een soort Frozen meets Unicorn. "

De vraag is alleen of je de trends zo maar klakkeloos moet volgen. "Je hoeft niet meteen je haar lichtblauw of paars te verven. Je kunt ze ook gebruiken ter inspiratie. Je kunt bijvoorbeeld ook alleen voor een koele tint kiezen. Het leuke aan deze trend is wel dat het niet zo netjes hoeft. Het mag deze lente allemaal iets gewaagder, iets losser en je zou zelfs kunnen overwegen om iets met je haar te doen wat je nog niet eerder gedurfd hebt."

Voor je haar geldt ook de zogenoemde '80/20'-regel'. Het is belangrijk om voor 80% trouw te blijven aan je eigen DNA. En binnen die 20% zou je iets heel anders kunnen doen.

In plaats van alle kleuren van de regenboog, kan je ook één wisdom highlight aan je haar toevoegen. Oftewel: één pluk in een andere kleur verven. "Of voor een subtiele lilakleur gaan. Of voor violetblond. Dan is het nog steeds heel stijlvol. Niet te verwarren met de 'granny grey look. Die hebben we inmiddels wel gezien."

Grijs haar hoef je niet te verbergen. Het is ook een teken van lef.

#shorthairdontcare

Oud betekent niet meteen saai. Floor: "Zelfs als je (volledig) grijs bent, is het niet nodig om de schaar er in te zetten. Grijs en lang gaan juist heel goed samen."

Het is een misverstand dat je grijs, lang haar niet los kunt dragen. "Mits je je haar goed verzorgt. Grijs is geen excuus om je haar niet meer te verven. Het is geen kwestie van 'laat maar zitten dan'. Als je jong bent, kom je overal nog mee weg, maar naarmate je ouder wordt zul je over bepaalde zaken meer moeten nadenken."
En je haar is daar een goed voorbeeld van. "Je zult creatiever moeten zijn. Door bijvoorbeeld de onderkant beige te verven en de bovenkant zilver geef je een statement af. Grijs haar hoef je niet te verbergen. Het is ook een teken van lef."


Een beetje humor in je haar kan geen kwaad, maar kies altijd voor een een kapsel wat bij jou past. "Voor je haar geldt ook de zogenoemde '80/20'-regel'. Het is belangrijk om voor 80% trouw te blijven aan je eigen DNA. En met die overige 20% zou je iets heel anders kunnen doen."

Furrow op Instagram