arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
grijze-uitgroei-blond-haar-3

Grijze uitgroei verven

Grijze uitgroei verven

Wie mooi wil zijn, moet tijd hebben. Net als je huid, vraagt je haar ook om regelmatige verzorging. Al helemaal als je één of meerdere grijze haren hebt. En dan zul je, volgens Redken BrandAmbassador (en eigenaar van het Haartheater) Ferry Loeve juist tijd moeten maken om je haar regelmatig te verven en het bijhouden van je uitgroei. “Je ontkomt er bijna niet aan om je haar te verven. Behalve dat grijs haar je al snel oud maakt, is het stugger van structuur en ziet het er al snel dof uit.”

“Mocht je niet elke maand bij de kapper willen zitten, dan kun je het jezelf wel makkelijk maken door niet angstvallig vast te blijven houden aan een donkere kleur. Hoe lichter je haar, hoe minder je grijze uitgroei namelijk opvalt.”

Mocht je nog twijfelen, een lichtere haarkleur heeft meerdere voordelen. “Het maakt je grijze uitgroei minder zichtbaar, waardoor je langer met je kleur kan doen.” En vergeet ook niet dat de kleur van je huid ook verandert. “Hoe donkerder je haar, hoe meer dingen je ziet in je gezicht die je eigenlijk niet wilt laten zien.”

grijze-uitgroei-blond-haar-2

Grijze uitgroei verven blond haar

Juist als je ouder wordt, zul je meer aandacht aan je haar moeten besteden. Ferry: “Laten we eerlijk zijn: alles verandert en wordt net een beetje minder. Je kunt je haar wel een handje helpen door biothine of extra vitamine B te slikken. Dit zorgt voor sterker haar en heeft hierdoor ook een positieve invloed op de structuur van je haar.” 

Ook paranoten bieden uitkomst. “In het kader van alle kleine beetjes helpen: deze noten zorgen voor stevig haar en geven het heel veel glans.”

grijze-uitgroei-blond-haar-6

In het geval van blond haar kun je door highlights, ombre of de balayagetechniek grijze haren ook minder op laten vallen. “Redken Blonde Idol bevat 8 blondtinten waarmee je kleurverschillen kunt aanbrengen in het haar. Daar gaat het uiteindelijk om, de kleurnuance in je haar staat voor jeugdigheid. En de ceramides in deze verf zorgen weer voor glanzender en gladder haar. En maken het tegelijkertijd ook minder dof.”

grijze-uitgroei-blond-haar

Redken Blonde Idol shampoo

Ook na je bezoek aan de kapper zul je aan de bak moeten om de kleur te onderhouden. “In de verzorgingsproducten voor thuis kun je met de Tone Violet je (asblonde) kleur langer behouden. De draaidop bevat het duo-release-systeem waarmee je steeds meer blue violet kunt toevoegen om ervoor te zorgen dat je kleur langer mooi blijft.”

Grijs haar kun je niet voorkomen en dus zit er niks anders op dan dat je je na een aantal weken bij je kapper zult moeten melden om je uitgroei bij te laten werken. “Hoe vervelend die grijze uitgroei ook is, het mag echt geen reden zijn om je haar dan maar helemaal niet meer te verven. Mooi haar speelt zo’n grote rol. Mooi oud worden, met glanzend haar. Daar draait het toch allemaal om?”

Furrow op Instagram