arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Goed tegen rimpels: word zwanger

Goed tegen rimpels: word zwanger

Zwanger zijn doet een aantal maanden wonderen voor je rimpels. Doordat je extra vocht vasthoudt in deze periode verdwijnen de fijne lijntjes bij de meeste vrouwen als sneeuw voor de zon.

Voor de mensen die botox gebruiken, is het krijgen van een kind iets minder positief, want het wordt afgeraden om tijdens je zwangerschap botox in te spuiten (lees alles over botox tijdens de zwangerschap in dit artikel)

Toen ik zwanger was van mijn derde kind, was er bijna 9 maanden geen rimpel meer op mijn gezicht te bekennen, maar helaas kwamen ze na de bevalling gelijk weer terug. En ik kreeg er nog een paar extra bij, want je gezicht heeft letterlijk moeite om het weer in de plooi te krijgen. Ook tijdens de borstvoeding is je hormoonhuishouding zo verstoord dat de kans groot is dat je dan meer last hebt van een slappe huid (lees: meer rimpels).

Geduld is een rimpelloze zaak

Vaak herstelt je lichaam zich vanzelf wel weer en met wat geduld zorgt je huid er zelf voor dat het vochtgehalte zich weer aanvult. Dit laat vaak de ergste rimpels verdwijnen. Maar vergeet niet dat je ondertussen ook ouder geworden bent. En per jaar daalt de van het lichaamseigen collageen met maar liefst 1,5%.

Misschien is het bikinitechnisch niet het beste idee, maar je kan de extra zwangerschapskilo’s ook laten zitten. Die extra’s kilootjes zijn het wondermiddel voor je rimpels.

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram