arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
het-gezicht-van-jennifer-bardoul-2

Het gezicht van: Jennifer Bardoul

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Jennifer van Hooijdonk- Bardoul.

Jennifer is 36 jaar oud en werkzaam als huidspecialiste bij haar eigen schoonheidssalon: Jennifer Bardoul.

Merk je dat je ouder wordt?

“Ja, natuurlijk! Behalve rimpels merk ik ook dat de huid op de rest van mijn lichaam wat slapper wordt. Sporten is ook echt nodig. En zonder dat ik iets aan mijn eten veranderd heb, was ik laatst ineens 2 kilo zwaarder. Dan maak je je dus zorgen: ‘Gaat het nu beginnen? Word ik echt ouder en gaat mijn stofwisseling ook langzamer werken?’ Om dat soort zaken maak je je dan ineens druk.”

“Ik heb ook al wel botox gebruikt, maar nu niet meer. Voelt namelijk toch een beetje als valsspelen. In mijn salon behandel ik littekens met microdermabrasie. Het is moeilijk hoor, maar in principe kun je je frons ook als litteken zien en ook zo behandelen. Als ik echt elke week mijn frons behandel, wordt hij wel minder. Maar het kost tijd en daardoor twijfel ik wel steeds, want botox is zo makkelijk.”

“Ik kan ook niet meer zo goed tegen alcohol. Dat vind ik misschien nog het meest erge. Ik kon echt goed drinken, maar daar is niks meer van over. Ik heb er gewoon echt megaveel last van. Ik drink tegenwoordig ook veel minder alcohol.”

het-gezicht-van-jennifer-bardoul-4

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

“Mijn huidverzorgingsritueel is echt groot, ik doe echt veel. Ik maak ’s ochtends en ’s avonds mijn huid schoon met een milk en een lotion. Daarnaast gebruik ik een serum, dagverzorging en als de zon schijnt doe ik er ook nog een aparte zonnebrandcrème factor 30 overheen. Met infrarood. Dat begint ook steeds meer op te komen.”

“Ik gebruik eigenlijk alle producten van Reviderm, maar niet alle crèmes hebben een SPF, dus ik kies ook vaak voor Solor Skin Shield. Je moet toch meerdere keren per dag bijsmeren als je jezelf goed wilt beschermen. Gelukkig zijn er nu ook veel producten die je gewoon over je make-up kan doen. Zelfs over je foundation.”

“Ik ben echt fan van Reviderm. Uit ervaring weet ik dat hun producten echt huidverbeterend werken. Ik zie ook dat het echt wat doet. Je brengt gewoon alles op gang: de celstofwisseling, je stimuleert de doorbloeding en er gebeurt echt wat met je huid.”

het-gezicht-van-jennifer-bardoul-1

Wat is jouw beautytip?

“Peelen, ik ben echt van het peelen met fruitzuren. Een enzym liquid peel bijvoorbeeld houdt je huid fris en met de juiste verzorging erbij is een peeling zo goed voor je. Het is wel belangrijk om daarnaast je huid goed te verzorgen en te beschermen. Je moet het combineren met de juiste huidverzorging, anders maak je je huid wel kapot.”

“Maar ik ben van mening dat je beautyritueel niet ophoudt met alleen het verzorgen van je huid. Het bestaat voor mij ook uit een halfuur per dag mediteren en natuurlijk ook gezonde voeding (geen geraffineerde suikers, geen tarwe). Een gezonde levensstijl zie je namelijk echt terug in je huid.” 

het-gezicht-van-jennifer-bardoul-4

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Ik ben op dit moment echt heel blij, mijn huid is heel stevig. Heb de laatste tijd ook heel veel aan mijn huid gedaan, maar ben echt tevreden. Ik geef mezelf een 10.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram