arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
RADAR+

Furrow in de RADAR+

Eén van de redenen dat ik begonnen ben met Furrow is om het taboe rondom rimpels te doorbreken. Ik wil met mijn website een plek creëren waar je volledig jezelf mag zijn, al je onzekerheden mag uiten, zonder veroordeeld te worden. Daarnaast probeer ik ook informatie te geven en een stukje openheid rondom botox en fillers te creëren.

Daarom vind ik het ook zo leuk om in het tijdschrift RADAR+ uitgebreid over mijn behandelingen te kunnen vertellen. En uitgebreid is het, want ik ben door het artikel ineens met mijn neus op de feiten gedrukt: ik besteed eigenlijk heel veel geld aan mijn uiterlijk. 

7701e7e4-84c5-4f57-8c6f-3c9b406539f7-Cover_Radar2

RADAR+

Iedereen kent wel het televisieprogramma RADAR waarin presentatrice Antoinette Hertsenberg met een kritisch oog allerlei consumentenzaken behandelt. Het lifestylemagazine RADAR+ sluit hierop aan en staat boordevol ideeën en tips om allerlei problemen op te lossen.

In het lentenummer wordt uitgebreid aandacht besteed aan cosmetische chirurgie. Tja, en daar kan een rimpelblog natuurlijk niet ontbreken. Met mijn verhaal probeer ik te zeggen dat als je je met uiterlijk bezighoudt, dat je dan niet meteen oppervlakkig bent.

“Ik ben eerlijk over wat ik aan mijn uiterlijk laat doen: ik verf mijn haar, maak me op, sport drie keer per week en ik gebruik botox. Ik houd me ook bezig met wat er in de wereld gebeurt.”

En ik wil met het interview ook laten zien dat botox best mooi kan zijn. Mits je niet verslaafd raakt. En ik moet toegeven: dat ligt soms bij mij ook op de loer. Want laten we eerlijk zijn, het is natuurlijk wel heel makkelijk om naar de kliniek te gaan en een rimpel weg te spuiten in plaats van elke ochtend 10 minuten gezichtsoefeningen te doen of lagen gezichtscrème te gebruiken.

Natuurlijk staat tijdens het interview mijn botoxbehandeling centraal, maar ik moest ook aangeven hoeveel ik aan mezelf heb laten sleutelen. Ik dacht dat het allemaal wel meeviel, maar als je het achter elkaar zet, is het toch een hele lijst:

Maaike besteedt gemiddeld zo’n 3000 euro per jaar aan cosmetische behandelingen. (Twee keer botox in fronsrimpel, twee keer een chemische peeling plus bijbehorende crèmes, plus laserbehandeling tegen striae op de billen.) 

RADAR-plus

Uiteindelijk ben ik wel heel trots op het interview. En grote dank aan Stephan Marks voor mijn rimpelvrije voorhoofd en Repeat Cashmere voor de fantastische trui. Hierdoor voelde ik me ineens heel zeker tijdens de fotoshoot met Linelle Deunk.

Benieuwd naar alle andere verhalen? De RADAR+ verschijnt 6 x per jaar en is in principe gratis voor alle 100.000 (!) TROS-leden. Ben je geen lid van deze omroep dan kun je het tijdschrift voor 3,95 euro kopen in de boekwinkels.

Furrow op Instagram