arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Furrow Health: alleen als hij ijs- en ijskoud is…

Water is sowieso echt super voor je lichaam, maar dat is inmiddels echt bij iedereen bekend. Dat superhydratatie ook enorm goed voor je kan zijn, wist ik eerlijk gezegd nog niet. Ik had tot voor kort eigenlijk nog nooit van het hele woord superhydratatie gehoord. Superhydratatie bestaat al meer dan 30 jaar en is eigenlijk heel simpel: drink minimaal 14 dagen lang 2, 3  of 4 liter ijs- en ijskoud water per dag. Je bouwt eerst een aantal dagen op. De eerste 2 dagen drink je minimaal 2 liter water per dag, vanaf dag 3 drink je minimaal 3 liter en zodra je het aankan, ga je door naar het drinken van 4 liter per dag. Daarna bouw je het aantal liters per dag weer af.

Superhydratatie heeft voor- en tegenstanders: sommigen mensen zijn laaiend enthousiast en beweren zelfs dat je van het drinken van ijskoud water kilo’s afvalt. Het drinken van het koude water, zorgt er voor dat lichaam ietwat afkoelt en dat het lichaam energie nodig heeft om het weer op te warmen. Hiervoor moet het lichaam werken, waardoor je automatisch meer calorieen verbruikt. Daarnaast zou superhydratatie je spijsvertering bebevorderen. Tegenstanders maken zich zorgen over de grote hoeveelheid water die je moet drinken.

Superhydratatie wordt ook gebruikt om het lichaam te helpen om schadelijke stoffen en vetten door je lichaam te spoelen.

Ik geloof niet dat het drinken van zoveel water schadelijk voor je is. Vandaar dat ik heb besloten om het eens te proberen. Ik ben nu 6 dagen bezig met de superhydratatie en ik ben eerlijk gezegd best enthousiast. Nou ben ik sowieso al een fan van water drinken, dus die extra liter(s) kan er heus wel bij. Ik heb de hele dag een klein flesje water bij me, wat ik gedurende de dag telkens vul met ijskoud water. Ik tel het aantal keer dat ik mijn flesje bijvul. Groene thee drink ik ook nog tussendoor en die tel ik zelfs niet mee. Ik eet er gewoon bij, dus het is geen detox. Ik eet normale dingen, het enige dat ik heb aangepast is mijn drinkpatroon. Het voelt wel als een detox, allereerst plas ik me suf, maar dat is ook logisch als je zoveel drinkt. Maar door het drinken van water, heb ik steeds minder honger. Automatisch eet je minder. Ik ben na 6 dagen nog niets afgevallen, maar daar doe ik het eerlijk gezegd niet voor. Ik wil echt mijn lichaam hydrateren.

Hier een paar tips als je superhydratatie ook een weekje wil proberen:

1. Koop een plastic fles, zodat je precies kan bijhouden hoeveel je drinkt op een dag.

2. Bouw op. Ga niet in een keer 3 liter water drinken.

3. Drink het grootste deel van het water voor 17:00 uur. Dit voorkomt dat je ’s nachts je bed uit moet om te plassen.

4. Houd het water ijskoud.

5. Hou het minimaal 2 weken vol.

 

 

Furrow op Instagram