arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Pieter

Furrow for Men

Om maar te beginnen met een bekentenis: Mijn naam is Pieter, 39 jaar oud en ik denk erover om botox in mijn voorhoofd te laten spuiten. En dat terwijl ik tot anderhalf jaar geleden nog nooit van de ‘fronsrimpel’ had gehoord. Laat staan van een liquid facelift of een leeuwenkop. Het kan hard gaan als je een vrouw hebt die veel van haar tijd bezig is met een blog over rimpels.

Niet dat ik nou volledig dreig door te slaan, integendeel. De botox zit er (nog) niet in en er zijn weinig andere dingen behalve die Ronald de Boer-blik die ik zou willen aanpakken, zeker niet op rimpelgebied. Ondanks Maaikes kennis en ervaring volg ik geen smeerregime, onderga ik geen behandelingen en ga ik zelfs zonder SPF-factor de straat op. (Durf ik dat hardop te schrijven op een site over rimpels? Ja, dat durf ik.)

Waarom doe ik dat allemaal niet? Omdat ik niet vind dat het nodig is. Zeg nooit ‘nooit’, maar voorlopig kan ik me niet voorstellen dat ik iets zou willen laten doen. Toch is het steeds gebruikelijker dat ook mannen zich laten behandelen op rimpelgebied. Maar als sommige ingrepen of behandelingen al taboe zijn bij vrouwen, dan is dat bij mannen al helemaal zo. Waarom?

furrow-for-men

Ze zeggen dat het zichtbaar ouder worden bij mannen juist ‘gedistingeerd’ staat en dat rimpels een mannelijk gezicht ‘karakter’ geven. Lekker zo laten dus. Dat klinkt behoorlijk oneerlijk ten opzichte van vrouwen. Het kan niet anders dan dat mannen dit verzonnen hebben. Of zou het gewoon komen omdat vrouwen minder oppervlakkig zijn dan mannen, en ze hun partner veel meer accepteren zoals hij is? Ik denk het eigenlijk wel. Want ook ik geloof in het cliché der clichés: schoonheid zit vanbinnen. Voor zowel mannen als vrouwen. Kijk, ik vind Maaike een hele mooie vrouw vanbuiten, maar zonder dat prachtige innerlijk had ik het natuurlijk geen 12 jaar (and counting!) volgehouden.

Dat neemt niet weg dat je natuurlijk wel op je uiterlijk kunt letten. Ook dat geldt voor mannen en vrouwen. Of en hoe je dat doet moet iedereen lekker voor zich weten. Ik houd het bij mijn simpele crèmepje in de ochtend, verder niets. Want ook al volg ik geen smeerregime, ik krijg het ook niet opgedrongen door Maaike. Dat zal wel met mijn binnenkant te maken hebben.

Hoop ik.

Furrow op Instagram