arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Fillers-in-de-zon-1024×682

Fillers in de zon

Je gaat bijna terugverlangen naar de winter, want de zomer is niet alleen genadeloos voor het collageen en elastine in je huid, ook je fillers hebben het zwaar te verduren als de zon schijnt. Het zonlicht zorgt er namelijk voor dat je fillers met hyaluronzuur sneller worden afgebroken. Oeps.

Toch is er geen enkele reden om in de zomermaanden je rimpels niet op te vullen met met hyaluronzuur. Wees vooral voorzichtig met blauwe plekken, maar zodra de eerste roodheid en zwelling van de behandeling is afgenomen, kun je in principe na de behandeling gewoon de zon weer in. Of je helemaal ontspannen op het terras kan zitten is nog maar de vraag, als je weet dat je neus-lippen-plooi ieder moment weer in je gezicht kan schieten.

Toch is het niet zo dat je je echt zorgen hoeft te maken over je fillers als je één middag op het terras zit, maar je moet niet verbaasd opkijken (als je dat nog kan) als je na een zonvakantie iets sneller terug moet naar de kliniek voor een re-fill.

Fillers-in-de-zon-2-1024x682

Fillers in de zon

Het zijn vooral de fillers die in de oppervlakte zitten die sneller worden afgebroken. De fillers onder je ogen of in je traangootje om je wallen te bestrijden, zitten zo diep, dat je je geen zorgen hoeft te maken. Ook de fillers om je jukbeenderen te accentueren zitten onder de spier en de uv-stralen hebben daar bijna geen invloed op.

Het ligt er namelijk aan hoe diep de filler wordt ingespoten. Fillers in de lippen zitten aan de oppervlakte en die verdwijnen sneller als de zon schijnt. En aangezien de filler in de neus-lippenplooi in de huid wordt gespoten en aan de oppervlakte zit, is deze ook gevoelig voor zonlicht. Dat wordt dus een hoed op om niet alleen je huid, maar ook je fillers te beschermen.

De zon is trouwens alleen echt van invloed op de fillers met hyaluronzuur. De fillers Radiesse en Sculptra hebben minder te lijden onder de uv-stralen. Deze fillers werken op basis van de aanmaak van eigen collageen. Het advies is wel om met Radiesse en Sculptra ook een week de zon te vermijden. Het is trouwens nog steeds zo dat de zon collageen sneller afbreekt, dus theoretisch zijn deze fillers ook gevoelig voor het zonlicht.

Furrow op Instagram