arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
fillers-goed-voor-de-gezondheid

Fillers goed voor de gezondheid?

Mocht je ooit te horen krijgen dat je oppervlakkig bent door je alleen te bekommeren om pietluttige zaken zoals rimpels, dan kun je je vanaf nu verweren dat je je juist bezighoudt met een verbetering van je gezondheid. Antirimpelcrèmes en fillers zijn namelijk goed voor de gezondheid.

downtime

Fillers goed voor de gezondheid

Als we ouder worden neemt de aanmaak van collageen af. Hierdoor ontstaan fijne lijntjes en rimpels. Maar het speelt sowieso een belangrijke rol in je huid, zoals bijvoorbeeld bij het genezen van wonden. Hier komt collageen namelijk ook om de hoek kijken.

Als je een wondje hebt produceert het lichaam automatisch een grotere hoeveelheid collageen. Collageen zorgt ervoor dat de huid zich weer kan sluiten en helpt haar daarna weer te genezen.

Door de afname van collageen kunnen niet alleen fijne lijntjes en rimpels ontstaan, maar is onze huid dus ook minder snel in staat te herstellen. Door de aanmaak van collageen te stimuleren zorg je ervoor dat je huid sneller geneest en zorg je op deze manier voor huidverbetering.

Dit gaat dus enigszins op voor het gebruik van antirimpelcrèmes, maar al helemaal voor fillers. Vooral bij de fillers die de aanmaak van collageen stimuleren kun je dus voortaan zeggen dat je het niet doet om rimpels te bestrijden, maar voor je gezondheid.

fillers-goed-voor-de-gezondheid-2

Hoe minder rimpels, hoe lager je bloeddruk

Nu kun je moeilijk bij elk wondje naar je cosmetisch arts rennen, maar antirimpelcrèmes en fillers leveren ook nog op een andere manier een bijdrage aan je gezondheid. Hoe minder rimpels je hebt, hoe lager je bloeddruk. Een mooi en jong uiterlijk zorgt er namelijk voor dat je bloeddruk daalt waardoor de kans op hart- en vaatziekten een stuk minder wordt.

Maar het is ook van invloed op het volumeverlies in je gezicht: met een lage bloeddruk heb je minder snel volumeverlies (lees: hamsterwangen). Heb je in 2014 het voornemen om gezonder te gaan leven, dan zit er dus niets anders op dan volop rimpels te gaan bestrijden.

 

 

Furrow op Instagram