arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
eva-van-der-haar-1

Eva van der Haar

Het gezicht van: Eva van der Haar

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Eva van der Haar.

Eva is 38 jaar en werkzaam in de IT wereld waarin ze zich in de functie van director, service provider benelux bezighoudt met de verkoop van glasvezelnetwerken.

38 jaar. Maak je je druk om je leeftijd?

“Ik ben echt totaal niet bezig met mooi oud worden. Mijn moeder is bijna 70 jaar en ziet er fantastisch uit. Ik gok een beetje op de combinatie van geluk, goede genen en de producten die ik gebruik. Dat is natuurlijk niet heel doordacht, dat begrijp ik ook wel, maar ik ben er gewoon absoluut niet mee bezig. Moet ik dat wel doen?”

“Aangezien ik de hele dag achter de computer zit te fronsen, heb ik mijn voorhoofd wel eens laten behandelen met botox. Ik zou het misschien vaker doen als ik niet vond dat het totaal ‘overpriced’ is voor wat het doet voor mij doet. Het punt is: botox wordt sneller afgebroken door bepaalde factoren. Ik werk op onregelmatige tijden, ben altijd onderweg, ik rook en ik drink: koffie, wijn, alles eigenlijk… Dan breek je botox gewoon snel af.”

eva-van-der-haar-3

Heb je een bepaald huidverzorgingsritueel?

“Ik doe maar wat als het om huidverzorging gaat. Tot een paar jaar geleden kon ik me niet eens opmaken. Ik heb er gewoon niks mee en doe dat ook allemaal niet. Mijn gezicht is één hot mess en ik heb standaard een te droge huid. Mijn schoonheidsspecialiste heeft ook al 12 jaar iets op mijn huid aan te merken. Toch luister ik er niet naar. Het commitment is te veel voor me, ik wil ’s avonds geen drie of vier producten op mijn gezicht smeren.”

eva-van-der-haar-2

“Ik maak wel elke avond mijn ogen schoon. Hoe moe ik ook ben, ook al ben ik nergens meer toe in staat en zelfs als ik het gevoel heb dat ik de volgende ochtend überhaupt niet meer opsta, dan nog reinig ik mijn ogen. Ik heb lenzen, ben echt stekeblind en het is voor mij echt heel belangrijk dat als ik iets op mijn ogen doe. Dat ik er niet de volgende ochtend uitzie alsof ik de halve dag gejankt heb.”

“Als ik puistjes krijg, wat best beschamend is dat als je bijna 40 bent is Gladskin het enige dat werkt voor mijn huid. Eén of ander biologisch merk, iets met laboratorium, Zwitserland, goedgekeurd. Ze bestrijden bacteriën met bacteriën, of zoiets. Ik wil daar nooit meer vanaf.”

“Eight Hour Cream kan natuurlijk ook niet ontbreken. Alhoewel: laten we vooral niet zo hysterisch doen over dit product, want het is natuurlijk gewoon een soort vaseline. Alleen ziet het er altijd zo kittig uit in mijn tas.”

eva-van-der-haar-5

“Douchegel is stiekem mijn allergrootste verslaving. Als ik reis, dan koop ik overal een nieuwe douchegel. We hebben een kantoor in Praag, Parijs, Stockholm en ik neem er altijd wel eentje mee. Ik heb inmiddels 40 soorten douchegel in mijn badkamer staan, waarvan Korres toch wel mijn favoriet is. Ik zou het liefst de hele dag naar basilicum en citroen ruiken. Ach, het is goedkoper dan parfum…”

Heb je beautytip?

“Nee, ik ben natuurlijk allesbehalve een lichtend voorbeeld. Ik doe maar wat. Als ik op denk: ‘nu kan het echt niet meer en heb je er echt een zootje van gemaakt’, dan ga ik vroeg naar huis, doe ik een masker op (welk merk dan ook: Hema of La Prairie), mijn haar in een staart met Moroccoinoil erin en zo blijf ik dan twee uur liggen. Ik weet natuurlijk heus wel dat ik meer water moet drinken, meer moet slapen, dat soort dingen. Als je een beetje nadenkt, dan snap je ook wel wat je moet doen. Gewoon gezond verstand”.

Welk cijfer geef je aan je jezelf?

“Laat ik een beetje bescheiden blijven, een 7,5. Ik wil trouwens niet eens een 10 zijn. Growing old gracefully, dat is mijn motto.”

Furrow op Instagram