arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
OPL-2

Een egale huid met OPL

Juist vanwege het ‘natuurlijk mooi oud worden‘, mag een rimpel hier en daar wel weer gezien worden. Een egale huid, dat is waar het tegenwoordig allemaal om draait. En dat is waarom de OPL zijn opmars maakt.

OPL staat voor Optimized Pulsed Light en wordt gezien als de opvolger van IPL. Esthetisch arts Stephan Marks: “Net als bij IPL (Intensed Pulsed Light) bestrijdt OPL pigmentvlekken en gesprongen bloedvaatjes met behulp van licht. Ook (permanente) ontharing behoort trouwens tot de mogelijkheden van dit apparaat.”

In principe is verschil het maar één letter, maar tussen IPL en OPL zit een groot verschil. “Vanwege nieuwe technieken is de OPL effectiever. Je kunt met deze machine meer bereiken, maar met minder risico.”

Egale huid

Het ideaalbeeld van tegenwoordig is een egale huid. “Een huid zonder pigmentvlekken, roodheid of zonbeschadiging oogt rustiger en dus gezond. En dat zorgt indirect ook weer voor een jeugdige uitstraling.”

Heb je last van couperose, gesprongen bloedvaatjes, spinnenkoppen (spider naevus) of een andere vaatafwijking dan biedt OPL uitkomst. “Door de hemoglobine te verwarmen worden bloedvaten uiteindelijk afgebroken. Hiermee verminder je de roodheid na een aantal behandelingen.”

Een van de grote verschillen met de laser is het koelelement: “Juist vanwege de nieuwe technieken kun je met OPL enorm veel energie gebruiken. Door gebruik te maken van een permanent koelsysteem van 5° is je huid beter beschermd en de behandeling ook minder pijnlijk. IPL heeft niet altijd constante koeling en hierdoor neemt tijdens de behandeling de temperatuur toe. Bij IPL zullen de ‘flitsen’ van IPL hierdoor vaak iets pijnlijker kunnen aanvoelen.”

OPL-1

Pigmentvlekken

En ook voor pigmentvlekken is de OPL enorm geschikt. “Na 2-4 behandelingen is de melanine afgebroken en zijn pigmentvlekken door de zon verminderd.”

Niet elk huidtype kan trouwens behandeld worden met de OPL. “Hij is niet geschikt voor donkere of Aziatische huidtypes. OPL kan namelijk geen onderscheid maken tussen het natuurlijk pigment of pigment dat ontstaan is door de zon. Hierdoor loop je het risico dat je de natuurlijke kleur van de huid aantast.”

Zwelling na OPL

In principe valt de behandeling mee, maar het kan wel zijn dat je na afloop last hebt van zwelling“Deze duurt maximaal een week, maar reken eerder op 3-5 dagen.”

En als je dan eenmaal in het bezit bent van een egale huid, dan is het soms aan te raden je gezicht één keer per jaar je te herbehandelen. “De oorzaak van de couperose speelt hier bijvoorbeeld een rol en in het geval van pigmentvlekken de hoeveelheid zon waaraan je na de behandeling weer wordt blootgesteld. Daarom is jaarlijks onderhoud enorm belangrijk als je je egale huid ook wilt behouden.”

Furrow op Instagram