arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Een glas rode wijn op je gezicht smeren?

Rode wijn rimpels-2

Rode wijn goed tegen rimpels

Van een paar glazen rode wijn ga je je vanzelf jonger voelen (en gedragen), maar rode wijn is sowieso geweldig tegen rimpels en niet alleen als je het drinkt. Rode wijn zit namelijk boordevol resveratrol, een stof die voorkomt in de schil van rode druiven. Resveratrol is een superkrachtige antioxidant, die huidveroudering vertraagt en hiermee vanzelfsprekend ook nieuwe rimpels voorkomt. En niet geheel onbelangrijk: resveratrol beschermt je huid beter tegen de zon.

Resveratrol kun je niet alleen drinken, je kan het bijvoorbeeld ook op je gezicht smeren. Gooi nou niet meteen een glas rode wijn in je gezicht, er bestaan namelijk ook minder plakkerige oplossingen.

Hot in cellebville is vinotherapie waarbij het allemaal draait om schoonheidsbehandelingen met rode wijn. Zo smeren Teri Hatcher, Jennifer Lopez en Julia Roberts allemaal liever rode wijn op hun gezicht dan dat ze het drinken.

Rode wijn goed tegen rimpels-2

Vinotherapie: rode wijn tegen rimpels en cellulite

Bij vinotherapie kun je denken aan massages met druivenpitolie, resveratrol-facials, lichaamspakkingen van rode druiven en last but not least: hete rodewijnbaden. Trouwens het rodewijnbad voorkomt niet alleen rimpels, het bestrijdt ook nog eens de gevreesde cellulite. En als er dan toch nog een verdwaalde rimpel in je gezicht te vinden is, kun je ook nog kiezen voor de vinolift, waarbij een combinatie van resveratrol en elektrische impulsen de laatste rimpels als wijn voor de zon laten verdwijnen.

Je snapt dat voor deze vinotherapie natuurlijk geen huiswijn wordt gebruikt, maar de wijn voor deze schoonheidsbehandelingen kost tussen de 5 en 8 euro per fles. Niet alleen de wijn is duur, ook de vinotherapie zelf is niet goedkoop. Voor twee overnachtingen met vinotherapie in het Caudalie resort ben je gemiddeld 500 euro kwijt.

Rode wijn goed tegen rimpels

Etat Pur Resveratrol

Voor de prijs van twee flessen rode wijn, heeft Etat Pur (ja, die van de pure hyaluronzuur) trouwens ook pure resveratrol in het assortiment. Je kunt de mini-vinotherapie van Etat Pur voor 13,70 bestellen via de website.

Voor de wijnliefhebbers onder ons: een studie van National Institutes of Health wijst trouwens uit dat het drinken van wijn waarschijnlijk meer invloed op je rimpels heeft dan het smeren ervan. Om ervoor te zorgen dat de resveratrol echt iets tegen je rimpels kan doen is het wel noodzakelijk dat de resveratrol regelmatig wordt genuttigd. Ik zeg: proost!

Furrow op Instagram