arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Downtime

De downtime van een behandeling geeft aan hoelang het herstel ervan gemiddeld duurt. Maar deze downtime zegt ook stiekem iets over de populariteit. Het is nu eenmaal een stuk leuker om na een behandeling knap en rimpelloos een kliniek weer uit te lopen, dan met een rood en opgezwollen hoofd. Daarom hieronder een overzicht van de downtime van de 5 rimpelbehandelingen op een rij:

downtime

Botox

De downtime van botox is kort. Meestal kom je, op een paar speldenprikjes na, redelijk ongeschonden uit de strijd. Met een beetje goede planning kun je zelfs tijdens je lunchpauze even op en neer fietsen naar de kliniek om een botoxbehandeling te ondergaan. De downtime van botox mag dan kort zijn, helaas moet je op het resultaat van deze behandeling wel een aantal dagen wachten.

Fillers met hyaluronzuur

Wil je stralend en zonder rimpels de kliniek uit lopen? Dan moet je je heil zoeken in de hylaluronzuurfillers. Deze geven bijna geen zwelling in het gezicht en de kans is groot dat je dag erna gewoon weer naar kantoor toe kan. Helaas is er wel kans op blauwe plekken. Zodra je met een naald in de huid gaat prikken loop je namelijk het risico op een blauwe plek. Vanwege deze korte herstelperiode zijn fillers wel enorm populair in de strijd tegen rimpels.

downtime

Radiesse en Sculptra

Radiesse en Sculptra zijn ook fillers, maar de werking ervan is wel anders dan die van een hyaluronzuur. Voor deze fillers geldt dan ook dat er tijdens de behandeling meer zwelling optreedt en de herstelperiode ook langer duurt.

Vooral bij Radiesse zorgt de behandeling voor veel zwelling. Dit zie je wel na een paar dagen langzaam weer afnemen en voor Sculptra is de dwontime 1-2 dagen, maar voor Radiesse geldt dat je er wel rekening mee moet houden in je agenda dat je ongeveer 1-2 weken verder bent, voordat het helemaal weggetrokken is. Bijkomend voordeel is dat je door de zwelling wel verzekerd bent van een gezicht zonder rimpels.

Chemische peeling

Voor een chemische peeling moet je toch echt wel rekenen op 7 dagen herstel. Het is bij deze behandeling zelfs zo dat hoe dieper hij gaat, hoe langer de downtime is. Vooral bij hele zware peelings kan het soms wel 10 dagen duren voordat je helemaal hersteld bent. Voor een chemische peeling geldt dat als je stralend de kliniek weer uit loopt je je überhaupt moet afvragen hoe doeltreffend de peeling is geweest.

downtime

Laser

En net als de peeling heeft een laser meestal ook een langere downtime. Ook voor deze behandeling is de diepte bepalend voor het herstel. Heb je een oppervlakkige laserbehandeling ondergaan, dan is de kans groot dat je na een dag of 2-3 wel weer toonbaar bent.

Maar heb je gekozen voor bijvoorbeeld de CO2-laser of de fractionele laser waarbij een deel van de huid letterlijk verdampt dan duurt het wel 1-2 weken voor je weer de show steelt. Het resultaat van zo’n laserbehandeling gaat vaak jaren mee, dus dan valt de downtime stiekem nog wel mee.

Speelt de downtime van een behandeling voor jou een rol in welke behandeling je kiest?

Furrow op Instagram