arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

De kleinste rimpel: de bovenliprimpel

En dan op een ochtend word je wakker en ineens zit hij er: een heel klein dun rimpeltje op je bovenlip. Het is de kleinste rimpel, maar tegelijkertijd ook de meest gehate rimpel. En het is de rimpel die je gelijk een stuk ouder maakt. Zo zijn Opa en Oma Pluis voorzien van een bovenliprimpel, waarmee het voor iedereen gelijk duidelijk is dat het om volwassen gaat. Oeps.

kleinste-rimpel-bovenlip

Vrouwen

Het zijn vooral de vrouwen die tussen de 30 en 35 jaar de eerste kleine lijntjes mogen verwelkomen. Mocht je een hekel hebben aan de kleine haartjes op je bovenlip: koester ze. Het is de reden waarom mannen minder hoeven te vrezen voor deze rimpeltjes rond de mond, aangezien baardgroei voor meer stevigheid zorgt. In de strijd tegen bovenliprimpels is het harsen of waxen van je gezicht dus eigenlijk verboden.

De bovenlip is een zwakke plek en hiermee dus extra gevoelig voor rimpels. Het collageen wordt hier gemakkelijker beschadigd. De combinatie van een dunne huid en constante beweging van de bovenlip, zorgen ervoor dat bijna iedereen op deze plek vroeg of laat wordt voorzien van een aantal streepjes. Als je daarnaast ook nog eens rookt en regelmatig in de zon zit is er al helemaal geen houden meer aan. O ja, en ook kussen zorgt voor extra lijntjes (lees: weg romantiek).

kleinste-rimpel-bovenliprimpel-3

Behandeling bovenliprimpels

Mocht je van deze kleine rimpeltjes verlost willen worden, dat zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je ze laten behandelen met een combinatie van botox en laser, maar ook tegen fillers is geen enkele bovenliprimpel bestand. Als je kiest voor Restylane Lip Refresh hoef je in ieder geval niet bang te zijn voor de bekende opgevulde lippen. Het is vooral een kwestie van de juiste techniek gebruiken. Zo moet voor een natuurlijk resultaat de filler exact in de rimpel gespoten worden.

Geduld is een schone zaak in de behandeling van bovenliprimpels. Want juist als je opgevulde lippen wilt voorkomen is het zaak niet je lippen in één keer op te vullen, maar om het collageen met behulp van Lip Refresh weer op te bouwen en te verstevigen.

Furrow op Instagram