arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

De kauwgomrimpel: rimpels door kauwgom kauwen

Kauwgom veroorzaakt rimpels

Kauwgom veroorzaakt de kauwgomrimpel

Ik krijg al rimpels van de gedachte dat ik uit mijn mond stink, vandaar dat ik de hele dag op kauwgom kauw. Mooi ongunstig, want kauwgom kauwen zorgt voor een nieuw soort rimpel: de kauwgomrimpel. Cosmetische artsen in de VS hebben vastgesteld dat volwassen patiënten die constant kauwen meer last hebben van fijne lijntjes en rimpels rond de mond.

Het is niet de kauwgom zelf die de rimpels veroorzaakt, maar de herhaling van het kauwen dat voor meer rimpels zorgt. Telkens dezelfde beweging maken met je mond zorgt voor een plaatselijke overbelasting van de spieren. De herhaling veroorzaakt volumeverlies en is tegelijkertijd ook van invloed op de elasticiteit van de huid.

Kauwgom veroorzaakt rimpels-2

De kauwgomrimpel

Kauwgom veroorzaakt niet alleen nieuwe rimpels, het zorgt er ook voor dat botox en fillers minder lang blijven zitten. Je kauwt de fillers letterlijk uit je gezicht, oeps.

Maar voordat je nu gelijk de sportlife of menthol uitspuugt: kauwgom mag dan rimpels rond je mond veroorzaken, het is wel goed voor je fronsrimpel. Uit onderzoek blijkt namelijk dat kauwgom stress en de concentratie verhoogt. Ook zorgt het ervoor dat je automatisch minder chagrijnig kijkt. En ook niet geheel onbelangrijk: kauwgom is goed voor je tanden.

Wil je toch elke kans op nieuwe rimpels en marionettenlijnen voorkomen, dan biedt ouderwets mondwater uitkomst. De meeste mondwaters garanderen je 12 uur een frisse adem. Ouderwets spoelen, gorgelen en je hebt geen kauwgom meer nodig.

 

 

Furrow op Instagram