arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Dagelijks gezicht masseren

Boksen goed tegen rimpels-5

Dagelijks gezicht masseren

Is het je weleens opgevallen dat boksers nooit rimpels hebben? Mohammed Ali, Mike Tyson, Jérôme Le Banner of Evander Holyfield : allemaal boksers en compleet rimpelloos. Niet zo gek, want boksen is goed tegen rimpels. Kijk maar eens naar bejaarde boksers, ze hebben vaak nog een mooi rond en vol gezicht. Een harde knal zorgt er namelijk voor dat het bindweefsel in je gezicht los wordt gemaakt, geeft je een natuurlijke zwelling (goh!), maar voorkomt tegelijkertijd ook dat het in de toekomst allemaal een stuk minder makkelijk kan verkleven. Bindweefselmassage in kwadraat of eigenlijk eerder tot de macht vier.

Boksen goed tegen rimpels-4

Dagelijks gezicht masseren

Nu kun je natuurlijk gelijk naar de eerste de beste sportschool rennen om jezelf op te geven voor boksles, of vragen of één van je vriendinnen je regelmatig een harde klap in het gezicht verkoopt, maar je kunt ook minder rigoureuze maatregelen nemen en gewoon dagelijks gezicht masseren. Een grondige massage heeft hetzelfde effect op de huid als een bokswedstrijd en doet een stuk minder pijn.

Met massage zorg je voor een betere doorbloeding van de huid, stimuleer je de productie van bindweefsel en voorkom je dat je het vet in je gezicht verliest (de enige plek op je lichaam waar je dat wel wil voorkomen). Als je ouder wordt verdwijnt het vet uit je gezicht en krijg je automatisch te maken met verslapping. Hierdoor word je niet alleen geconfronteerd met het fenomeen hamsterwangen, maar worden je rimpels ook een stuk beter zichtbaar. Door je huid dagelijks goed te masseren komt er namelijk een stof in de huid vrij: histamine. Histamine zorgt uiteindelijk voor een betere doorbloeding van de huid en zorgt ervoor dat al je afvalstoffen een stuk makkelijker kunnen wegvloeien.

Het beste is om je gezicht minimaal 2 minuten per dag te masseren. Belangrijk is dat je masseert en niet wrijft (groot verschil). Je wil namelijk je bindweefsel losmaken en zo eventuele verklevingen losmasseren. Nou snap ik dat je niet elke dag de tijd hebt om je hele gezicht te masseren, maar je kunt bijvoorbeeld ook ‘druk op je gezicht uitoefenen’ als je je gezicht reinigt. Elke ochtend en elke avond een minuut. Alleen al door deze dagelijkse gezichtsmassage komt er al een heleboel histamine vrij.

Boksen goed tegen rimpels-6

Dagelijks gezicht masseren

Nou was ik al fan van boksen, maar dat is meer om op gewicht te blijven en omdat ik het zo nu en dan leuk vind om Mark van Eeuwen te slaan. Nu ik weet dat ik er ook nog jonger van word, verheug ik me nog meer op mijn wekelijkse boksles. Jammer dat Mark weigerde om me echt een hele harde klap in mijn gezicht te geven, ondanks mijn argument dat boksen geweldig tegen rimpels is. Dus sloeg ik hem maar, vanwege die belachelijke snor.

Furrow op Instagram