arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
parfum-koelkast-bewaren

Cosmetica in de koelkast bewaren

Het is bijna vanzelfsprekend om je gezichtscrème in de badkamer neer te zetten, maar sommige producten blijven langer houdbaar als je ze op een koele (en donkere!) plek bewaart. Voor deze cosmetica geldt je dat ze het beste in de koelkast kunt bewaren:

Oogcrème

Door je oogcrème voortaan in de koelkast te leggen, sla je twee vliegen in één klap. De koude temperatuur zorgt er namelijk niet alleen voor dat je oogcrème langer houdbaar is, maar heeft ook als voordeel dat hij een eventuele zwelling (lees: wallen) vermindert. Daarnaast kan het frisse gevoel van een koude oogcrème na een nacht met net iets te weinig slaap, heel goed van pas komen.

Oogpotlood

Ook voor je oogpotlood geldt dat het af en toe goed is dat je hem in de koelkast bewaart. Met een koude eyeliner krijg je het lijntje vaak net iets strakker, maar vooral als je een oogpotlood moet slijpen, is het geen gek idee om hem, in plaats van in het zijvakje van je tas, eens tussen de tomaten in een koele groentelade te leggen.

vitamine-a-zuurcreme-koelkast

Vitamine A-zuurcrème:

Niet elke vitamine A-zuurcrème hoeft koel bewaard te worden, maar een donkere ruimte is meestal wel een voorwaarde. Door hem naast je tandenborstel te leggen mag je er dan wel voor zorgen dat je hem niet vergeet, het komt de werking van je vitamine A-zuurcrème niet ten goede. Beter is om hem in je nachtkastje op te bergen, of (als dit expliciet op de verpakking vermeld staat!) in de koelkast te bewaren.

Parfum

De warmte, stoom en vocht in de badkamer komen je parfum meestal niet ten goede. Het is misschien een beetje gek om je favoriete geurtje tussen de eieren in de koelkast te bewaren, maar hierdoor kun je wel een stuk langer van je eau de toilette genieten. En ook hier heeft de kou weer een verfrissende werking.

nagellak-koelkast-bewaren

Nagellak

Het is een behoorlijke tegenvaller, als je je favoriete nagellak ineens onbruikbaar is, omdat hij te dik is geworden. Door hoge temperaturen verandert de structuur van je nagellak en smeert hij een stuk minder lekker. Door al je kleurtjes in de koelkast te bewaren, kun je er voortaan een stuk langer van genieten.

Vitamine C

Als er vitamine C op de ingrediëntenlijst van je gezichtscrème staat, is het sowieso zaak om hem in de koelkast te bewaren. De werking van vitamine C neemt af, zodra hij in aanraking komt met zuurstof en licht. Behoort een vitamine C-serum tot jouw dagelijkse ritueel, bewaar hem dan altijd op een koele en het liefst ook nog eens op een zo donker mogelijke plek.

Maskers

Door je gezichtsmaskers een uur voor gebruik in de koelkast te leggen, hebben ze niet alleen een hydraterend effect, maar zorgt de kou er ook voor dat je gezicht weer vorm krijgt. Eventuele vochtzakjes onder je ogen verminderen, jukbeenderen komen weer naar voren en je kin wordt strakgetrokken. Kortom: je bent weer toonbaar voor de buitenwereld.

Furrow op Instagram