arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Te oud voor Ibiza?

PERSOONLIJKE COLUMN: Te oud voor Ibiza?

De aftelkalender is gemaakt: nog 45 nachtjes slapen en dan gaan we met vakantie! En nee, niet naar Ibiza, maar gewoon Frankrijk.

Camping

Zet me op een camping en ik ben gelukkig. Oké, dat is niet helemaal waar, want niet elke camping komt door mijn strenge selectie heen en ook de accommodatie moet aan een aantal eisen voldoen. Zo was de vouwwagen (met bijbehorende plasemmer) vorige zomer net iets te veel van het goede, dus het echte kamperen hebben we voorlopig even vaarwel gezegd. Minimaal een eigen wc en badkamer dus.

Deze zomer is het kampeergevoel sowieso ver te zoeken, want ons huisje' op de camping bestaat uit een woonkamer, een keuken, drie slaapkamers en heeft om het gemis van vorig jaar te compenseren, zelfs twee badkamers. En dan verzwijg ik voor het gemak nog maar even de aanwezigheid van airconditioning, een Nespresso koffiezetapparaat, televisie, dvd-speler, vaatwasmachine, grote koelkast met vriesvak (voor de ijsjes!), elektrische waterkoker en magnetron.

Ibiza

Wat betreft bovenstaand lijstje zou ik natuurlijk eerder op Ibiza passen, maar toch probeer ik het eiland enigszins te vermijden. Op vakantie wil ik namelijk ongestoord in mijn negligé (huispak) naar de bakker van de camping kunnen lopen, zonder me zorgen te hoeven maken of ik de buurvrouw tegenkom. Daarnaast zie ik mezelf ook niet ’s avonds naar de Pacha gaan, terwijl de nanny op de kinderen past (voor het geval je je afvraagt waarom, lees de column Burgertrut nog maar eens door).

Te oud voor Ibiza

"Jij?! Naar Ibiza? Daar ben je toch veel te oud voor. Je bent bijna veertig..." En toen was ik even stil. Deze vernietigende quote kreeg ik te horen toen ik tijdens een bespreking aangaf dat ik stiekem toch wel nieuwsgierig was naar de magische sfeer van het eiland, het zogenaamde Ibiza-gevoel waar iedereen over praat en de rots Es Vedra die ook echt heel indrukwekkend schijnt te zijn.

"Je bent toch moeder van 3 kinderen? Dan ga je toch gewoon kamperen, neem ik aan?" Nooit gedacht dat het moment ooit zou komen, maar ik ben kennelijk in de fase van mijn leven beland dat ik word geassocieerd met een camping. Dat is even wennen, geef ik toe.

Om het leed enigszins te verzachten wil het toeval dat mijn buurvouw van alle campings in Frankrijk wel exact dezelfde camping heeft uitgekozen. Hoor ik er voor mijn gevoel toch nog een beetje bij.

Furrow op Instagram