arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Mijn goede voornemens voor 2017

COLUMN: Mijn goede voornemens voor 2017

Een nieuw jaar en dus tijd voor de goede voornemens. Ik heb even moeten nadenken, want ik realiseer me namelijk echt hoe bevoorrecht ik ben. Ik heb 3 gezonde kinderen, een leuke man, kan alles doen wat ik leuk vind (op boodschappen, huishouden en alle andere dagelijkse beslommeringen die een gezin met zich meebrengen na).

Goede voornemens 2017

Mijn goede voornemens voor 2017 zijn echt een kwestie van de welbekende puntjes op de i zetten. Ik doe namelijk al best veel goed: ik ben 10 jaar geleden gestopt met roken, ik drink eigenlijk nooit, eerder naar bed kan niet, want ik lig er elke avond al uiterlijk om 22.00 uur in, meer sporten zou in mijn geval juist slecht zijn en veel gezonder eten dan ik nu doe is eigenlijk ook niet mogelijk. Oké, misschien zou het goed zijn om geen cola light meer te drinken, maar dan word ik helemaal zo saai.

Maar als ik eerlijk ben kan ik mijn huid wel net iets beter verzorgen. Bij de loodgieter lekt het gootsteenkastje ook altijd en in mijn geval betekent het dat er zeker nog een aantal verbeterpunten zijn. Waar het bij mij voornamelijk aan schort is structuur en dat zie je soms terug aan mijn huid.

Rust, reinheid en regelmaat

Natuurlijk reinig ik mijn huid ’s ochtends en 's avonds, gevolgd door een uitgebreid huidverzorgingsritueel. Maar daar zit de crux. Zo gebruik ik Ivermectine (tegen rosacea), maar komt het ook vaak voor dat ik het vergeet. Hetzelfde geldt voor vitamine A-zuurcrème en retinol: ik smeer het wel, maar de regelmaat ontbreekt. Ook op het gebied van antioxidanten en zonnebrandcrème kan het wel iets beter.

En ik blijf het ook moeilijk vinden om te bepalen hoeveel vocht mijn huid nodig heeft en in de praktijk komt dat neer op af en toe een moisturizer. Maar ook hiervoor geldt: de structuur is ver te zoeken.

Stephan Marks vs. mevrouw van Tuyl

Eens in de 3 maanden meld ik me bij Stephan Marks en nemen we mijn huidverzorgingsregime uitgebreid door. Als ik beken dat ik me niet altijd strikt hou aan zijn zorgvuldig opgestelde schema en hij me streng doch rechtvaardig aankijkt vanachter zijn bril, bevind ik me weer op de middelbare school waarbij mevrouw van Tuyl (lerares Frans) me op dezelfde manier aankeek als ik mijn woordjes niet geleerd had.

Goede voornemens 2017

Naast genieten van mijn gezin, komt het er dus op neer dat mijn voornemen voor 2017 is dat Stephan me nooit meer zo kan aankijken. O, en nog een oppervlakkig doel voor 2017: over mijn angst heen stappen en dagelijks een olie voor mijn gezicht gebruiken.

Gelukkig Nieuwjaar en ik ben benieuwd naar jullie voornemens.

Furrow op Instagram