arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Mijn beautyzonde

COLUMN: Mijn beautyzonde

Mijn favoriete rubriek op Furrow is toch wel ‘Het gezicht van…’. Het is een feestje om verschillende vrouwen te mogen interviewen over hun huidverzorgingsritueel, hun favoriete crème en tips te krijgen over hoe je het beste je huid kan verzorgen.

Ik wist niet dat kokosolie zo veelzijdig was (tip van Sabine de Witte) en dat je het zelfs kunt gebruiken om je make-up te verwijderen en ook de tip van Beertje van Beers om te genieten van je leeftijd en hoe je er nu uitziet, probeer ik vaak toe te passen. En dan is er ook de beautyzonde. Ik waardeer de openhartigheid. Het is niet makkelijk om toe te geven dat je weleens naar bed gaat zonder je gezicht te reinigen, dat je stiekem rookt of dat je de voorkeur geeft aan frisdrank boven water.

Voor mij ook gelijk een moment om stil te staan bij mijn eigen zonde. Ik zou natuurlijk schijnheilig kunnen zeggen dat ik alles perfect doe, maar helaas moet ik bekennen dat ik er ook eentje heb: hardlopen zonder zonnebrandcrème.

#runningsucks

Ik mag dan twee keer per week 10 km hardlopen, de omstandigheden moeten wel optimaal zijn. Het mag niet te koud zijn, niet regenen (dan ga ik überhaupt niet) en het liefst ren ik als de zon volop schijnt.

Tijdens de wintermaanden was het elke keer weer een puzzel om een regenvrij uurtje te vinden, maar inmiddels komt het vaak genoeg voor dat Nienke (mijn hardloopvriendin) en ik op zaterdagmiddag met de zon op ons gezicht door het Flevopark rennen.

Zonnebrandcrème

Ik wou dat ik kon zeggen dat ik me tijdens het rennen pas realiseer dat ik geen zonnebrandcrème op heb, maar stiekem heb ik er voordat ik ging hardlopen ook al bij stilgestaan. Daarnaast kan ik niet beweren dat het alleen om mijn handen, armen en schouders gaat, maar ik heb ook mijn gezicht niet ingesmeerd. En het excuus van geen zonnebrandcrème gaat helaas ook niet op. In tegendeel: ik heb kasten vol en zelfs ook nog een aantal speciale zonnebrandcrèmes voor tijdens het sporten.

Op één of andere manier heb ik er gewoon de puf niet voor. Dan vind ik het al zo’n prestatie dat ik 10 kilometer ga hardlopen en heb ik kennelijk al mijn energie nodig om me mentaal voor te bereiden.

Morgen om 11.00 uur staat er weer een hardloopsessie in mijn agenda. En je snapt dat mijn voornemen is om dan echt een zonnebrandcrème te gebruiken. Maar ja, zoals het een echte beautyzonde betaamt: je weet dat het niet goed voor je is, maar je kan het toch niet laten…

Furrow op Instagram