arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Melkflessen

COLUMN: Melkflessen

Mijn benen zijn eigenlijk altijd al een punt van zorg geweest. Omdat ik nooit echt iets aan sport heb gedaan, zat er tot mijn dertigste er geen enkele vorm in en daarna kwam er de kwestie van de plakkende dijen.

Inmiddels zijn beide problemen verholpen, want mijn benen zijn vanwege de vele (en zware!) squats gespierder dan ooit en een combinatie van hardlopen en de Clean Meals hebben ervoor gezorgd dat voor het eerst sinds 15 jaar mijn benen niet meer tegen elkaar schuren. Dan zou je toch verwachten dat ik maar al te graag in een korte broek of rokje loop, maar niets is minder waar. Ik heb namelijk spierwitte benen, oftewel: melkflessen.

Zo rond de twintig graden is het ideale scenario: net te koud voor een korte broek en niemand kijkt je raar aan dat je nog een panty draagt. Maar zodra de temperatuur 5 graden stijgt, begint de stress. Hoe zorg ik ervoor dat mijn benen binnen een dag geen licht meer geven.

Melkflessen benen

Het is ook niet zo dat het probleem zich alleen de laatste tijd voordoet, mijn benen zijn altijd al spierwit geweest. Op school kreeg ik regelmatig te horen of iemand het licht uit wilde doen, zodra ik in een korte broek de klas binnen kwam. In de loop der jaren heb ik dan ook alles geprobeerd heb om ze van een kleurtje te voorzien: Biodermal zonder factor, olie, zonnebank, spray-tan en natuurlijk ook bruin-zonder-zon.

Van Biodermal zonder factor en olie worden mijn benen na weken 'bakken' gebroken wit en de zonnebank zet ook geen zoden aan de dijk. Van spray-tan worden mijn benen oranje (een wortel is er niks bij!) en bruin-zonder-zon heeft hetzelfde effect, alleen dan vlekkerig. O ja, om over de bijbehorende witte knieholtes maar te zwijgen.

Soms kom ik gewoon niet meer weg met 'ik wist niet dat het zo warm zou worden' of 'ik heb geen tijd gehad om me te kleden' en zullen mijn benen toch echt het daglicht moeten zien. En ook op de camping in Frankrijk loop ik heus wel in korte broek rond.

Bruine benen

Na twee weken vakantie kan het zelfs voorkomen dat ik vind dat mijn benen (voor mijn doen) best gekleurd zijn. Maar dat wordt al vrij snel de grond ingeboord als één van mijn kinderen mijn benen gebruikt om te zien hoe bruin ze zelf zijn geworden.

Waarom zou ik überhaupt moeite doen in de sportschool als ik mijn benen toch nooit aan de buitenwereld laat zien? Ik kan je namelijk vertellen dat die squats dus echt misselijkmakend zwaar zijn.
Onder het mom van accepteren dat het er niet beter op zal worden, heb ik besloten mijn benen iets minder vaak te verstoppen en vaker een korte broek (of rokje) te dragen. O ja, en op Instagram gewoon een filter te gebruiken om mijn benen van kleur te voorzien.

Furrow op Instagram