arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Column: Lief dagboek

COLUMN: Lief dagboek

Lief dagboek,

Ik heb een website Furrow die volledig in het teken staat van 'mooi oud worden'. Omdat ik zo veel weet over het onderwerp, word ik in de wandelgangen ook wel de ‘Rimpelkoningin van Nederland' genoemd.
Als er iets is wat ik geleerd heb de afgelopen jaren, dan is het wel hoe slecht de zon voor je huid is. Behalve rimpels veroorzaakt hij pigmentvlekken, huidverslapping en allerlei andere ellende. Toch moet ik bekennen dat ik de afgelopen weken tijdens onze vakantie in Frankrijk volop heb genoten van de zon.

Ik durf het echt tegen niemand te vertellen, maar ik ben zelfs op het heetst van de dag op een ligbedje in slaap gevallen om na een halfuur met een rood hoofd wakker te worden…

Eigenlijk is er gewoon geen excuus voor (en al helemaal niet als je zo wit bent als ik), want een bruin kleurtje is niets anders dan een natuurlijk beschermingsmechanisme tegen de zon en gaat hand in hand met huidveroudering.

In het kader van ‘practice what you preach’, zou ik er tijdens mijn vakantie alles aan moeten doen om dit te voorkomen en het grootste gedeelte van de dag in de schaduw moeten doorbrengen of minstens een hoed dragen, maar ik heb gewoon in de zon gezeten. Ik durf het echt tegen niemand vertellen, maar ik ben zelfs op het heetst van de dag op een ligbedje in slaap gevallen om na een halfuur met een rood hoofd wakker te worden. Mijn eerste gedachte toen ik wakker werd, was dan ook: "amateur..."
O, en als ik dan toch in zo’n eerlijke bui ben, kan ik ook maar beter opbiechten dat mijn schouders het ook zwaar te verduren hebben gehad tijdens de kanotocht op de Cèze.

Zonnebank

Natuurlijk heb ik niet liggen ‘bakken’, heb ik mezelf meerdere keren per dag ingesmeerd met een zonnebrandcrème (minimaal factor 30!) en standaard elke avond mijn huid gereinigd en trouw een verzorgende aftersun gebruikt.

Ik schaam me diep voor de gedachte, maar ik vind het wel fijn dat ik een kleurtje heb. Als ik in de spiegel kijk vind ik dat ik er goed uitzie en in ieder geval een stuk gezonder oog dan met zo’n bleek gezicht. Nu het leed toch al geschied is, wil ik er wel alles aan doen om mijn bruine kleurtje zo lang mogelijk te behouden. De verzorgende scrubs staan klaar en ik verzorg elke avond mijn (droge) huid. Ik doe het heus niet, maar de zonnebank is zelfs door mijn hoofd geschoten, maar dat mag echt niemand weten. Al helemaal Stephan Marks en Elian Brenninkmeijer niet.

Lief dagboek, wat als straks iemand merkt dat ik ook maar gewoon een mens ben…?!

Furrow op Instagram