arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Koekje bij de thee

COLUMN: Koekje bij de thee

Ik kan me nog goed het moment herinneren dat mijn moeder haar (goedbetaalde) baan bij tv opzegde om haar eigen winkel te beginnen. In plaats van fulltime werken, wilde ze er graag voor ons zijn als we uit school kwamen.

Toentertijd vond ik dat besluit (let wel: ik was een prepuber van 12 jaar) totaal onzinnig, aangezien ik totaal geen behoefte had aan een moeder die na schooltijd thuis was met het welbekende koekje bij de thee.

Koekje bij de thee

Volgens Máxima is het koekje bij de thee trouwens echt iets Nederlands. Deze traditie is al zo oud dat het Engelse woord ’cookies’ is afgeleid van het Nederlandse woord.

Het heeft exact 38 jaar geduurd, maar nu ik zelf moeder ben van een prepuber van 12 kan ik pas het koekje bij de thee van mijn moeder waarderen. En de geschiedenis herhaalt zich, want nu probeer ik ook zo veel mogelijk thuis te zijn als de kinderen uit school komen.

Jammer voor alle feministen die zo hard hebben gestreden om de vrouw achter het aanrecht vandaan te krijgen, maar voor het koekje van tegenwoordig sta je namelijk uren in de keuken. Je kunt namelijk bij de thee echt niet meer aankomen met een pak Verkade. Het koekje anno nu is versgebakken, van havermout gemaakt en bij voorkeur ook nog glutenvrij en zonder suiker.

Coffee Company

Aangezien mijn oudste dochter geen thee lust en ik geen keukenprinses ben, spreken we na schooltijd vaak af in de Coffee Company, waar we onder het genot van een Bambino en een Bone dry cappuccino (zonder koekjes!) de dag doornemen. Even een kwartier lang geen iPhone, maar gewoon ouderwets praten over dat wat we hebben meegemaakt.

Het kan ook te maken hebben met de goddelijke slagroom op de Bambino, maar volgens Mikkie vindt ze het juist leuk dat we regelmatig samen naar de Coffee Company gaan om te bespreken wat we hebben meegemaakt.
Ik ben benieuwd of over 25 jaar het koekje bij de thee nog steeds een traditie is en ik kan niet wachten om te zien of Mikkie dan ook met haar dochter de dag doorneemt. Alhoewel, dan ben ik 63...

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram