arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Ik ga op reis en neem mee

COLUMN: Ik ga op reis en neem mee

Als jullie dit lezen, zit in ik in de zon (vitamine D) op Mallorca. Even een aantal dagen helemaal niks. Nou ja: op vakantie met twee kinderen houdt niet in dat ik rustig op een strandstoel een boek kan gaan lezen. In tegendeel zelfs: mijn Pebble-stappenteller geeft een gemiddelde aan van 16.000 stappen per dag.

Er is trouwens niet eens ruimte voor een boek, want zoals altijd zit mijn koffer overvol. Niet met kekke designerjurkjes en aangezien ik op sneakers leef, zit het hem ook niet in het aantal schoenen dat ik meeneem, maar in de hoeveelheid huidverzorgingsproducten...

Overgewicht

Het liefst zou ik mijn hele badkamer meenemen, maar aangezien je met het vliegtuig gebonden bent aan een maximaal gewicht, zit er niks anders op dan van tevoren keuzes maken. Of, waar het vaak uiteindelijk op neerkomt: bijbetalen vanwege overgewicht.

Dat de basis mee moet staat vast: shampoo, conditioner, scheermes, Clarisonic, wattenschijfjes en -staafjes, nagelschaartje, stijltang, tandenborstel (+lader), tandpasta, deodorant, reiniger, oogmake-upremover, douchegel, serum, dag- en nachtcrème, masker en natuurlijk een hele lading zonnebrandcrèmes. O, ik kan ook niet zonder handcrème. En dan komt er natuurlijk ook nog een make-uptas bij, waarvan ik je de details over de exacte inhoud zal besparen, om te voorkomen dat deze column uit meer dan 2500 woorden bestaat.

Het probleem met deze enorme hoeveelheid producten is, dat ik elke vakantie wel iets vergeet. Laten we vooropstellen dat de wereld niet vergaat zonder één van de producten uit bovenstaande lijst, maar ik ben ietwat van mijn à propos. Zo is het regelmatig voorgekomen dat ik de eerste nacht mijn tanden niet heb kunnen poetsen, omdat mijn elektrische tandenborstel nog thuis in de douche stond en ik kan ook zeggen dat het knap lastig is om je eyeliner en waterproofmascara te verwijderen zonder oogmake-upremover (en wattenschijfjes!).

Miniflacons

Gelukkig bieden de aanwezige miniflesjes op de hotelkamer de helpende hand, waardoor ik meestal de eerste nacht wel doorkom. Maar tegelijkertijd schuilt hier ook het probleem: mijn standaard qua huidverzorging ligt nogal hoog.

Nu hoef ik me in Badhotel Bruin geen zorgen te maken als ik iets vergeten ben. Eigenaresse Mirjam Westers houdt van La Mer, Bvlgari en Dior en de miniproducten zijn vaak net zo goed als thuis (en soms nog wel beter!). Er zijn echter ook vakantiebestemmingen geweest dat er überhaupt geen miniflacons waren of dat de kwaliteit meer dan twijfelachtig was.

Deze vakantie ben ik mijn douchegel vergeten. Nogmaals: totaal geen ramp, maar ik moet wel even slikken als ik een soapdispenser aan de muur zie hangen. Daar gaat mijn beeld van een verzorgende bodymilk die mijn huid verzacht na afloop van een dag reizen. In plaats daarvan zal ik het moeten doen met een zeep die mijn huid waarschijnlijk meer kwaad doet dan goed. Het nadeel van mijn werk is dat ik namelijk exact weet welk effect de ingrediënten van een slecht product op je huid hebben.

Als rimpels je enige zorg zijn, heb je wel een heel leuk leven

En terwijl ik in de badkamer sta, realiseer ik me hoe gelukkig ik me mag prijzen dat we veilig zijn aangekomen op onze vakantiebestemming, dat ik überhaupt de mogelijkheid heb om naar Mallorca te gaan met mijn gezin en dat ik op dit moment niets anders aan mijn hoofd heb, dan me druk te maken over het feit dat er uitdrogende zeep in de dispenser van de douche zit.

Ik kan je vertellen dat ik nog nooit zo heb genoten van een verfrissende douche bij aankomst in mijn hotel. En om dit heugelijk feit te vieren, heb ik voor de zekerheid nog een keer op het knopje van de dispenser gedrukt. Lang leve de uitdrogende zeep.

Furrow op Instagram