arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Het geheim van Sinterklaas

COLUMN: Het grote geheim van Sinterklaas

Terwijl heel Nederland in de ban is van de kleur van Zwarte Piet, zit ik sowieso dit jaar met het hele sinterklaasgebeuren in mijn maag. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van deze periode van het jaar en je kunt me 's nachts ook echt wakker maken voor pepernoten en marsepein, maar ik weet ook dat mijn 8-jarige zoon binnenkort zijn eerste echte teleurstelling te verwerken krijgt, als hij erachter komt dat Sinterklaas niet bestaat.

Hij durft alleen nog geen echte kritische vragen te stellen, omdat hij waarschijnlijk bang is dat hij hiermee de cadeaus op zijn verlanglijst (FIFA17 voor de Playstation en een iPad) op het spel zet.

Het geheim van Sinterklaas

Volgens mij hoorde ik het geheim van Sinterklaas van mijn vriendin Maureen. Het heeft kennelijk weinig indruk gemaakt, want ik kan me van het moment zelf niets meer herinneren. Ik weet alleen nog dat ik me er voor schaamde dat ik de week daarvoor nog had opgeschept over de deuk die het paard van Sinterklaas had achtergelaten. (NB: in werkelijkheid was het trouwens mijn vader die een eetkamerstoel op onze spiksplinternieuwe parketvloer had laten vallen en heeft het voorval bijna geleid tot een echtscheiding).

Het is natuurlijk geen wereldwijd probleem en aangezien het ware verhaal achter Sinterklaas op mij ook geen diepe indruk heeft gemaakt, maak ik me waarschijnlijk weer druk om niks. Maar daar ben ik moeder voor, toch?

Heerlijk avondje

Zodra het heerlijk avondje wordt besproken zie ik Beau trouwens al wel met argusogen naar ons kijken. Ik vermoed dan ook dat hij wel doorheeft dat het verhaal van Sinterklaas aan alle kanten rammelt. Hij durft alleen nog geen echte kritische vragen te stellen, omdat hij waarschijnlijk bang is dat hij hiermee de cadeaus op zijn verlanglijst (FIFA17 voor de Playstation en een iPad) op het spel zet.

Zelfhulpboeken

Er zijn natuurlijk allerlei zelfhulpboeken verkrijgbaar waarmee je stapsgewijs je kind op de hoogte kan brengen van het geheim van Sinterklaas om zo het trauma voor je kind tot een minimum te beperken, maar ik heb besloten dat zodra hij 'de vraag' stelt, ik niet zal liegen.

Ondertussen heb ik nog stiekem de hoop dat hij door een vriendje op de hoogte wordt gebracht. Er is trouwens ook nog een reële kans dat zijn grote zus Mikkie in een eerlijke, puberale bui vertelt dat Sinterklaas niet bestaat. En misschien schuif ik het probleem trouwens door naar zijn vader, aangezien ik het gesprek van de bloemetjes en de bijtjes al met hem gevoerd heb.

Zo, en dan nu pepernoten zonder suiker. Of misschien is de pepernotenmilkshake met Cointreau een beter idee.

Furrow op Instagram