arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Er is er één jarig!

COLUMN: Er is er één bijna jarig!

Er is er één bijna jarig, hoera, hoera, dat kun je wel zien, dat ben ik. Nog 4 nachtjes slapen en dan word ik 38 jaar. Ik kan met recht zeggen dat ik me er eigenlijk best op verheug. Het wordt een vrijdag zoals alle anderen, maar dan met bergen taart.

Geen ontbijt op bed, want ik begin de dag gewoon om 07.00 uur in de sportschool. Geen zorgen hoor, want ik beschouw deze workout als mijn eerste cadeautje.

Daarna ga ik de hele dag taart eten. Ik verheug me al weken op de creatie van patisseriegod Hidde de Brabander. Sinds ik een jaar geleden een stuk van zijn taart heb gegeten, wil ik nooit meer iets anders. Hij maakte een Frozentaart voor de vierde verjaardag van Fiene, een goddelijke pepernotentaart ter ere van Sinterklaas, een waanzinnig mooie marsepeintaart voor de 70ste verjaardag van mijn vader en hij leerde Mikkie op haar twaalfde verjaardag hoe ze de lekkerste macarons van Nederland moest maken.

Cartier Love Bracelet

En over het samenstellen van een verlanglijstje hoef ik me ook geen zorgen te maken. Ik spaar namelijk al jaren voor een Cartier Love Bracelet. Op alle feestdagen (verjaardag, kerst) vraag ik in plaats van cadeaus om een bijdrage voor deze armband. Ik heb er zelfs een speciale Love Bracelet-rekening voor geopend.

Het is niet zo dat ik geen cadeaus kan verzinnen, het tegenovergestelde is waar en mijn verlanglijstje is eindeloos; een Polar-watch, een zwarte Levi's 501 short, een wit Isabel Marant Etoile T-shirt, een licht spijkerjasje, een zwarte Maison Michel-hoed en ik zie mezelf deze zomer eigenlijk ook wel op de bekende Chloé Susanna-laarsjes rondlopen. Maar de Love Bracelet staat al jaren met stip bovenaan.

Kijken, kijken, niet kopen

Deze Love Bracelet is in mijn ogen niet zomaar een armband, maar staat symbool voor een cadeau dat ik op mijn veertigste verjaardag zonder schuldgevoel voor mezelf mag kopen. Ik durf niet eens hardop te zeggen hoeveel hij kost, maar er hangt nogal een prijskaartje aan. Het is het gedeelte 'zonder schuldgevoel' waar ik al die jaren voor spaar.

Ik ben er namelijk nogal slecht in om geld aan mezelf uit te geven. Als ik de stad in ga om kleren te kopen, kom ik eigenlijk alleen met kleren voor mijn kinderen terug en een echte designertas staat ook al jaren op mijn verlanglijstje, maar ik blijf het gewoon lastig vinden om iets aan te schaffen met dezelfde waarde als een tweedehands auto.

Voorpret

Onder het mom van 'begeren is beter dan bezitten', vind ik de voorpret vaak net zo leuk en meestal bedenk ik dat ik eigenlijk alles al heb wat ik me maar kan wensen. Het komt er eigenlijk op neer dat ik heel goed ben om excuses te bedenken waarom ik iets niet zou moeten kopen in plaats van wel.

Een verjaardag zonder cadeaus is trouwens ook echt een aanrader. Ik geniet van het sparen en vind het zo leuk om te zien hoe het bedrag in de loop der jaren oploopt.
En zoals het een echte vrouw betaamt fantaseer ik op mijn verjaardag dat ik over exact twee jaar de Cartier-winkel binnenloop met een stuk taart in mijn mond, in mijn zwarte Levi's 501 short, met een wit Isabel Marant Etoile T-shirt, een licht spijkerjasje, een zwarte Maison Michel-hoed en mijn Chloé Susanna-laarsjes en zeg: "Mag ik van u een gouden Love Bracelet? Alstublieft."

Furrow op Instagram