arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Een wens doen

COLUMN: Een wens doen

Ik kan veel dingen over mezelf zeggen, maar spiritueel ben ik niet. Ik heb yoga geprobeerd (echt!), maar tijdens de Savasana maakte ik in mijn hoofd alvast een boodschappenlijstje en in plaats van me te ontspannen was ik stiekem bezig met hoe ik de verloren tijd weer kon inhalen. Moet ik nog uitleggen dat ik ook niet het geduld heb voor meditatie en dat een workshop mindfullness ook niet voor mij is weggelegd?

Down to Earth

Ik ben het type 'down to earth' en regel het liefst alles zelf. Het grappige is dat ik me wel omring met spirituele mensen. Mijn beste vriendin Karlijn Visser doet dagelijks ademhalingsoefeningen en is constant bezig met het ontwikkelen van haar innerlijke kracht en cosmetisch arts Bart Biermans is soms gewoon een uur onbereikbaar, omdat hij aan het mediteren is. Voor hem staat spiritualiteit voor verrijking en hij wijst me dan ook regelmatig op het feit dat ik niet uit mijn comfortzone durf te stappen.

"Gooi het in het universum"... Volgens Karlijn dé oplossing en als ik het goed zou doen kon ik er gewoon op vertrouwen dat alles goed zou komen.

Ondanks dat ik soms wel eens gekscherend roep dat al die zweverige toestand niks voor mij is, is het niet zo dat ik het veroordeel. Sterker nog: ik vind het juist enorm interessant, maar het is gewoon niks voor mij.

Tijdens een spontane koffie (met amandelmelk) met Karlijn vertelde ik haar over mijn week die volledig in het teken stond van het invullen van de voorkeurslijst van de middelbare school van mijn oudste dochter. In Amsterdam kom je namelijk niet zomaar op je school naar keuze, maar geldt een centraal loting- & matching-systeem. Nadat je je voorkeurslijst hebt ingeleverd met 12 scholen is het een kwestie van afwachten of je wordt ingeloot op jouw nummer 1.

Snelcursus spiritualiteit

"Gooi het in het universum"... Volgens Karlijn dé oplossing en als ik dat zou doen kon ik er gewoon op vertrouwen dat Mikkie werd ingeloot op haar favoriete school, het Barlaeus Gymnasium. Voor Karlijn misschien de normaalste zaak van de wereld, maar voor mij betekende het een snelcursus spiritualiteit.

Kantoorgenoot Rianne zweert bij good karma en onder dat mom heb ik de buurtzwerver mijn statiegeldbonnetje gegeven om daarna nogmaals het universum te wijzen op mijn wens (voor het geval dat).

Aangezien er sprake was van enige haast en ik geen tijd had om me in te lezen, heb ik mijn research beperkt tot het stellen van vragen aan de 'professionals' in mijn directe vriendenkring. Van massagegoeroe David Dijkstra kreeg ik de tip om mijn wens hardop uit te spreken en zo kwam het dat ik midden in het centrum van Amsterdam stond te praten tegen de lucht. Kantoorgenoot Rianne zweert bij good karma en onder dat mom heb ik de buurtzwerver mijn statiegeldbonnetje gegeven, om daarna nogmaals het universum te wijzen op mijn wens (voor het geval dat).

Loslaten

Er bestaan kennelijk geen geschreven regels als het gaat om communiceren op hoger niveau, maar uiteindelijk kreeg ik van iedereen dezelfde tip: loslaten en vertrouwen op een goede afloop. Uit ervaring kan ik zeggen dat dat gedeelte nog het meest lastig is. Voor de zekerheid heb ik mijn wens dan ook nog minimaal 10 keer hardop uitgesproken.

En toen was het moment daar: 7 april om 15.30 uur konden we inloggen op de website van OSVO om te zien op welke school Mikkie was geplaatst. "Wij zijn blij te kunnen melden dat Mikkie Jasmijn van Eekelen geplaatst is op het Barlaeus Gymnasium." Nooit geweten dat één zin zo bijzonder kon zijn en zo veel indruk kon maken.

Je snapt: ik zit er vanaf nu helemaal in. Gelukkig heb ik nog heel veel te wensen, dus mocht je in Amsterdam een blondine zien praten tegen de lucht: dat ben ik.

Furrow op Instagram