arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Dam tot Dam-lopp 2016

COLUMN: Dam tot Damloop 2016

Als je me zou vragen hoe lang ik al hardloop, dan moet ik je het antwoord schuldig blijven. In ieder geval 5 jaar, maar hoe en wanneer ik exact begonnen ben; geen idee. Wat ik wel weet is dat ik niet meer zonder kan en op dit moment twee keer per week minimaal 10 kilometer loop. Het gevoel als je na een uur rennen thuiskomt, daar kunnen geen drugs tegenop. Niet dat ik weet hoe het voelt om high te zijn, maar dat geheel terzijde.

Ik heb dan ook geen moment getwijfeld toen ik namens sportmerk Röhnisch werd gevraagd om mee te doen voor Pink Ribbon aan de Dam tot Damloop. Toegegeven, ik werd ietwat zenuwachtig toen ik de mail nog een keer goed las en erachter kwam dat het niet om 10 kilometer ging, maar om 10 mijl...

Dam tot Damloop 2016

Misschien naïef en wereldvreemd, maar ik had ineens door waar de naam van het evenement vandaan komt. De Dam tot Damloop begint namelijk in het centrum van Amsterdam en eindigt 16 kilometer later in hartje Zaandam.

Het lijkt misschien niet zo ver als je op regelmatige basis 10 kilometer rent, maar ik vind 10 mijl ver en ik heb ook nog nooit zo'n lange afstand gelopen.

Opbouwschema hardlopen

Normaal gesproken ben ik niet zo van de opbouwschema's (daar heb ik het geduld niet voor) en zelfs toen ik net begon met hardlopen was het meer een kwestie van rennen tot ik erbij neerviel. Eerst op de loopband bij de sportschool en later buiten. Gezien mijn voorkeur voor luxe, ging het me eerder om de externe omstandigheden. Zo was hardlopen geen optie als het regende, het kouder was dan 10 graden en ook te veel wind was een excuus om niet naar buiten te gaan.

Dat stadium ben ik inmiddels voorbij en loop ik alle seizoenen hard (ook in de winter!) en vind ik het zelfs lekker als ik tijdens het rennen een plensbui over me heen krijg.

Hardlopen

Maar als je dacht dat je vanaf de zijlijn kan toekijken hoe ik de longen uit mijn lijf ren, dan heb je het mis. Ik heb namelijk jouw hulp nodig. Ik ga de uitdaging aan om 16 kilometer te lopen, maar wel voor Pink Ribbon. Ik wil namelijk zo veel mogelijk sponsorgeld ophalen en een steentje bijdragen aan de bewustwording rondom borstkanker.

Pink Ribbon maakt zich hard voor meer wetenschappelijk onderzoek en psychosociale projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker.

Via mijn actiepagina kun je me steunen. Ik sta garant voor minimaal 150 euro sponsorgeld, maar dat is natuurlijk een schijntje van het bedrag dat ik samen met jullie wil ophalen. Mijn verzoek is dus om via mijn pagina te doneren.

Wat moet je doen: ga naar mijn actiepagina en druk op de button 'DONEER NU'. O ja, en leuk als je hieronder in een comment laat weten hoeveel je gestort hebt.


Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram