arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Burgertrut

COLUMN: Burgertrut

Met mijn lange blonde haren, nepborsten, voorkeur voor grote zonnebrillen en luxe producten heb ik natuurlijk alle schijn tegen. Als je me niet kent, plaats je me gelijk tussen het winkelend publiek in Oud-Zuid. En ik geef je geen ongelijk. Zelfs mijn Instagram geeft een enigszins vertekend beeld, waarbij het lijkt alsof ik meer tijd doorbreng op events dan bij mijn gezin.

Het tegenovergestelde is waar, want onder al dat glamour zit vooral een enorme burgerlijkheid verstopt. Ik hou van koekjes bakken met mijn kinderen, beschouw het uitruimen van de vaatwasser als een vorm van ontspanning en word vaak mevrouw Helderder genoemd, omdat ik blij word van een schoon en opgeruimd huis.

Huismus

Huismus is een understatement en ik vermijd eigenlijk elk feestje, omdat ik het liefst voor 22.00 uur in bed lig. Saai, maar waar.
Soms vraag ik me ook weleens af of ik iets mis. Dan zie ik foto’s voorbijkomen op Facebook, waarbij er volop gedanst wordt, oesters en sushi geserveerd worden en de champagne rijkelijk vloeit, maar als ik zelf op zo’n feestje ben, ben ik er vaak alleen maar mee bezig hoe ik ongemerkt weer thuis kan komen. Zelfs als er een feestje in mijn eigen huis is (ook op mijn verjaardag!), ga ik halverwege de avond stiekem naar boven en nestel ik me in bed terwijl het feestgedruis beneden nog in volle gang is.

Dat ik geen alcohol drink maakt me natuurlijk nog saaier. Onder sociale druk wil ik nog weleens een glas wijn drinken, maar na 3 slokken dans ik (naakt) op tafel. En dat ik nooit drink wordt de dagen daarna in de vorm van een gigantische kater nog even benadrukt.

De tijden dat ik na ‘Koninginnenach’ meteen doorging naar mijn bijbaantje in de supermarkt en zonder problemen de hele dag achter de kassa zat, zijn gelukkig voorbij. Met nadruk op gelukkig, want ik heb ineens een groot voordeel ontdekt aan ouder worden: ik hoef niet meer uit. Als 16-jarige was het natuurlijk geen optie om niet de vrijdag- én de zaterdagavond door te brengen op de dansvloer van de discotheek, tegenwoordig kan ik het met mijn ‘bijna 40’ natuurlijk niet maken om aangeschoten door Amsterdam te lopen.

Tja, jong zijn is leuk, maar ouder worden is misschien zelfs nog leuker.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram