arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Ambassadrice botox

COLUMN: Botoxambassadrice

You're living every girls' dream, zo omschreef één van mijn beste vriendinnen mijn 'baan'. En ik kan niet anders dan het met haar eens zijn, want het is een feestje om elke dag met Furrow bezig te mogen zijn.

Als ik dan toch een nadeel mag noemen van mijn droombaan, is dat mijn werk altijd doorgaat, 7 dagen per week/365 dagen per jaar. Daarnaast is het ook niet altijd even makkelijk om zo taboedoorbrekend bezig te zijn. Regelmatig krijg ik complimenten dat het zo goed is dat ik openlijk toegeef dat ik botox gebruik, maar ik krijg ook net zo vaak te horen dat ik het slechte voorbeeld geef.

Ambassadrice van botox

Vooral nadat ik in de uitzending bij Sophie in de Kreukels vertelde dat ik mezelf een goede moeder vond, kreeg ik een stortvloed van kritiek over me heen. Zonder in details te treden over de exacte inhoud, is het lastig om niet te reageren op mails van volslagen onbekenden, dat ik natuurlijk allesbehalve een goede moeder ben aangezien ik mijn kinderen al op zulke jonge leeftijd met botox confronteer.

Soms voel ik me dan ook een soort ambassadrice van botox. Ik voer namelijk regelmatig de discussie (op het schoolplein, bij de bakker of bij de kassa van de Albert Heijn) of botox niet gewoon in de categorie 'sporten-gezondeten-kapper-make-up-en-alles-wat-er-nog-bijhoort-om-mooi-oud-te-worden valt?
Natuurlijk is sporten goed voor je, maar ik vraag me oprecht af hoe druk het zou zijn in de sportschool als het geen effect op je lichaam zou hebben. Hetzelfde geldt voor gezond eten-: is het niet zo dat je veel meer koekjes, ijsjes, pizza, kaasplankjes (met wijn!) en chocolademelk met bergen slagroom zou nemen als je er niet meer tonnetje rond van wordt?

De natuur een handje helpen

Natuurlijk snap ik dat een borstvergroting net een stap verder gaat dan het verven van je haar en ook botox is natuurlijk ook totaal andere koek dan het camoufleren van je wallen met een concealer, maar heeft het niet allemaal te maken met de natuur een handje helpen? Waarom is een ooglidcorrectie wel geoorloofd als je hierdoor regelmatig last hebt van migraine, maar niet als je er gewoon beter uit wilt zien en dat de achterliggende reden is dat je verlost wilt worden van je hangende oogleden?

En (heel) soms, als ik even geen zin heb om 'te werken' neem ik dan ook stiekem een dag vrij. Dan hoor ik mezelf op het schoolplein zeggen: "Dat is het voordeel van dat ze groot worden, dan heb je niet meer te maken met gebroken nachten" als ik de vraag krijg hoe het kan dat ik er met 3 kinderen nooit moe uitzie. Om vervolgens heel zachtjes in mezelf te fluisteren: "Lang leve de fillers."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram