arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
claire-slootheer-2

Het gezicht van: Claire Slootheer

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hun dagelijkse huidverzorgingsritueel, favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Claire Slootheer.

Claire is 30 jaar en heeft haar eigen van PR-bureau: Iconic Studios.

Je hebt een hele mooie huid. Wat is jouw geheim?

“Zolang ik me al kan heugen, gebruikt mijn moeder al de producten van La Prairie. Zij heeft echt zo’n goede huid… Vanaf mijn zestiende ben ik haar producten gaan gebruiken. Het was ook gewoon goedkoper om mijn vinger in één van haar potjes te steken, dan mijn eigen crème te kopen.”

“Ik hoop stiekem een beetje dat ik de genen van mijn moeder heb: een stevige en dikke huid, zonder rimpels. Maar mijn moeder heeft nooit gerookt en nooit gedronken. Ik daarentegen, rook en drink heel veel. Ik compenseer dat trouwens wel door niet in de zon te gaan. Ik ben stiekem toch bang om een soort Donatella Versace te worden. Vrouwen verschrompelen als ze te veel in de zon liggen.”

claire-slootheer

Heb je een bepaald huidverzorgingsritueel?

“Ik gebruik dus al 14 jaar La Prairie, maar heb dat sinds kort eigenlijk helemaal ingewisseld voor Yentl. Ik ben echt helemaal fan van dat merk. Alleen op mijn ogen gebruik ik nog steeds het kaviaarserum van La Prairie.”

“Ik reinig mijn huid ’s ochtends en ’s avonds met een face wash en tonic. Yentl heeft een soort serum, een pure arganolie, die ik gebruik voor mijn gezicht. En daarna gebruik ik hun 24 uurs-crème. Ik heb trouwens geen aparte dag- en nachtcrème. Ik geloof er namelijk niet in. Ik ben van mening dat je je huid gewoon goed moet verzorgen en genoeg vocht inbrengen.”

Beautytip?

“Ik ben voor mijn huwelijk voor het eerst in mijn leven naar de schoonheidsspecialist geweest. Dat is eigenlijk geen tip, want ik ga er echt nooit meer heen. Het deed namelijk echt superveel pijn. Eerst was het allemaal heel fijn en ook echt ontspannend, maar daarna ging ze mijn huid reinigen en mee-eters uitknijpen en dat was echt heel pijnlijk.”

claire-slootheer-1

Ik zit nu weer in mijn gezonde periode en dat zie je meteen terug aan mijn huid. Er zijn tijden dat ik heel ongezond en onregelmatig eet. Gelukkig heb ik een snelle verbranding, want als je ziet wat ik allemaal naar binnenprop: ik eet zo twintig garnalenkroketjes achter elkaar. Nu eet ik alweer een poosje heel gezond.”

“Ik probeer een soort balans te vinden in mijn eetpatroon. Alleen gaat het dan niet om één balansdag, maar om een langere periode. Een paar maanden gezond en dan weer een tijd heel ongezond. Soms dan boeit het me gewoon niet, maar als alles dan weer strakker gaat zitten dan ga ik er weer even een tijdje op letten.”

Welk cijfer zou je jezelf geven?

“Ik weet het echt niet, ik kan mezelf echt geen cijfer geven. Ik zou wel een kleinere neus willen, langere wimpers en ik zou wel wat dunner willen zijn. O, en mijn ogen mogen ook wat groter. Voor de rest ben ik wel tevreden. Ik heb gewoon een heel leuk innerlijk, zeg ik altijd. Bepalen jullie maar een cijfer…”

Furrow op Instagram