arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
bloomon-3

Bloomon

Bloomon

Je doet er natuurlijk alles aan om te voorkomen dat je binnenkort achter de geraniums belandt, maar het zou weleens dichterbij kunnen zijn dan je denkt. Dit voorjaar al, om precies te zijn.

Ook in bloemen zijn er namelijk trends te bespeuren. Bloomon bloemstylist Anton van Duijn: “De ‘vergeten bloemen’ zie je deze zomer weer helemaal terugkomen. Freesia’s, chrysanten en zelfs geraniums zijn dé trends voor 2015. Hiermee kun je in huis het perfecte back-to-the-eighties gevoel creëren.”

bloomon-4

Mooie bos bloemen

Zachtgeel, abrikoos en zalmroze zijn de bloemkleuren voor deze zomer. “Je ziet veel kleurrijke boeketten, maar wel in combinatie met zachtere tinten.” 

En kies voor diverse bloemsoorten in één vaas. “Door verschillende bloemsoorten te combineren creëer je een boeket dat echt opvalt in je huiskamer.”

bloomon-4

Het perfecte boeket bestaat volgens Anton trouwens niet: “Een mooie bos bloemen is eigenlijk imperfect, met hoogte- en laagteverschillen. Dit zorgt ervoor dat de verschillende bloemen allemaal net even anders in de vaas staan. Als alle bloemen op gelijke hoogte zijn ontstaat er een plat boeket. Juist door met verschillende hoogtes te werken, komen de bloemen tot hun recht.”

Door alle bladeren te verwijderen blijven je bloemen niet alleen langer staan, maar je creëert tegelijkertijd een ruimtelijk effect. “En sta het toe om bloemen op te laten vallen, op deze manier krijgt elke bloem ook zijn eigen plek.”

bloomon-2

Behalve hoogte- en laagteverschillen hoort elk boeket ook een spannend element te bevatten. “Door een complementaire kleur toe te voegen, versterk je ook de vorm. Als je in een kleurrijk boeket opeens een witte bloem of blauwe agapanthus plaatst dan voorkom je verzadiging en het zorgt meteen voor een extra dimensie in het boeket.”

Abonnement bloemen

Maar niet iedereen heeft een talent voor bloemschikken of überhaupt tijd om bloemen te kopen. En daar komt Bloomon om de hoek kijken. Met een heus abonnement op bloemen kun je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een (vers) boeket bloemen aan huis laten bezorgen. En vers is het: de bloemen komen rechtstreeks van de kweker. Achter de geraniums dus!

Vergeet trouwens niet dat mannen het ook leuk vinden om een bos bloemen te krijgen. Anton: “Mannen geven vaak de voorkeur aan krachtige bloemen. Dat kunnen losse bloemen zijn, maar zeker ook een samengesteld boeket. Kies dan wel voor duidelijke kleuren, zoals geel, oranje of blauw. En als je durft zou je het zelfs met een roze bloem kunnen proberen.”

Je kunt ook kiezen voor verschillende abonnementen: small, medium of large. Voor meer informatie over Bloomon kun je terecht op de website.

 

Furrow op Instagram