arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
bindweefselmassage-3

Bindweefselmassage gezicht

Bindweefselmassage

Heb je last van opgezwollen ogen dan biedt een bindweefselmassage meteen uitkomst. Met deze behandeling kun je het vocht onder je ogen versneld afvoeren en tegelijkertijd de doorbloeding van de huid stimuleren.

Je kunt hiervoor natuurlijk naar de beroemde Agnieszka Kadula rennen (lees: tout bekend Nederland laat zich maar al te graag door haar onder handen nemen), maar vanaf nu kun je met haar tips ook thuis aan de slag. Agnieszka: “Je kunt handschoenen gebruiken om meer grip op je huid te krijgen, maar met een simpele eetlepel kun je ook al een hele hoop bereiken.”

bindweefselmassage-7

Bindweefselmassage gezicht zelf doen

Bindweefselmassage is er in alle vormen en maten, maar ze hebben één ding gemeen en dat is de doorbloeding van je huid te stimuleren, afvalstoffen versneld af te voeren en de huid te verstrakken. “Het is heel lastig om het bij jezelf te doen, maar het heeft zeker zin om dagelijks thuis je gezicht te masseren.”

“Het is vooral lastig om zelf grip op je huid te krijgen. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, dan kun je een (koude) eetlepel gebruiken. Masseer altijd richting je lymfeklieren. Deze klieren zijn in staat vocht en afvalstoffen af te voeren. Door de lepel van tevoren nog even in de koelkast of diepvries te leggen is de kans groot dat bijvoorbeeld een zwelling onder je ogen nog sneller vermindert.”

bindweefselmassage-voor-thuis-1

Bindweefselmassage gezicht ervaringen

Ook als je geen vocht vasthoudt, is het goed om je gezicht dagelijks te masseren. En dat geldt niet alleen voor het gezicht. Ook je lichaam heeft baat bij regelmatige bindweefselmassage. “Vooral als je last hebt van cellulite, kun je met bindweefselmassage de doorbloeding weer op gang brengen. Overal waar je verklevingen hebt, is het juist belangrijk om de doorbloeding op gang te brengen.”

Het tijdstip van een bindweefselmassage maakt volgens Agnieszka niets uit: “Als je net wakker wordt of ’s avonds, dat maakt in principe geen verschil. Aangezien het meteen effect geeft, is het altijd goed om het te doen op het moment dat je het echt nodig hebt. Dat kan zijn als je ’s ochtends naar kantoor toe gaat, maar bijvoorbeeld ook vlak voor een etentje of als je over de rode loper moet.”

bindweefsel-massage-1

Toch zul je thuis nooit helemaal hetzelfde resultaat behalen en zul je je ook regelmatig door de (magische) handen van Agnieszka moeten laten masseren. “Professionele bindweefselmassage is meteen van invloed op de structuur van de huid.” 

Moet je er binnen vier weken fantastisch uitzien, dan zul ongeveer twee keer per week een bindweefselmassage moeten laten doen. “Als je geen tijd hebt, is één keer per week ook goed, alleen duurt het dan wat langer voordat je resultaat hebt.”

Furrow op Instagram