arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Avocado tegen rimpels

DIY Avocado-abrikozenmasker

Abrikozen tegen rimpels

Victoria Beckham beweert regelmatig avocado met abrikozen op haar gezicht te smeren in de strijd tegen rimpels, maar er zijn maar weinig dingen waar Victoria Beckham geen fan van is.

Toch snap ik haar liefde voor avocado’s wel, want deze vruchten zitten vol vitamines die de huid voeden, herstellen en ook nog eens fijne lijntjes verminderen. Naast gezonde vetten bevat een avocado namelijk de anti-rimpelvitamines A, D en E. En om het lijstje compleet te maken, moet je ook de anti-agingmineralen kalium, magnesium, koper, foliumzuur, ijzer en calcium niet vergeten.

De avocado wordt ook wel gezien als het ‘wonderproduct‘ tegen bijvoorbeeld een droge huid. De oliën van een avocado zijn te vergelijken met de natuurlijke oliën die onze huid produceert. Niet zo gek dat de DIY-avocadomaskers je om de oren vliegen.

DIY-avocadomaskers

Ik weet dat DIY-maskers enorm populair zijn, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik er niet van ben. Ik ben zelfs ronduit slecht in het maken van deze ‘maskers uit het keukenkastje‘. Op één of andere manier weet ik het altijd te presteren dat er meer masker in de keuken zit dan op mijn gezicht. Krijg spontaan nieuwe rimpels van de rommel die een DIY-masker bij mij met zich meebrengt en kies eigenlijk altijd voor een kant-en-klaar-masker.

Maar Victoria houdt het niet alleen bij de avocado, maar gooit ook nog eens abrikozen in de strijd. Abrikozen herstellen de huid en zorgen ervoor dat je er minder vermoeid uitziet. Daarnaast zitten ze vol met de populaire vitamine A en essentiële vetzuren, die je vaak terugvindt op het ingrediëntenlijstje van je favoriete antirimpelcrème.

Victoria Beckham zweert bij dit avocado-abrikozenmasker en volgens haar kan zelfs de beste laser niet op tegen het resultaat. Het stimuleert de aanmaak van collageen en elastine die ervoor zorgen dat je huid steviger wordt. Ik ben overstag.

Wat heb je nodig voor het abrikozen-avocado antirimpelmasker?

  • – 1 avocado
  • – 2 abrikozen
  • – 1 vork

Zo maak je het abrikozen-avocado antirimpelmasker:

Het antirimpelmasker is echt heel erg simpel om te maken. Je hebt hier namelijk alleen een vork voor nodig, omdat die ervoor zorgt dat het masker goed op je gezicht blijft zitten en niet te dun wordt. Prak de 2 abrikozen en de avocado fijn, daarna smeer je het mengsel gewoon met een vinger op je gezicht.

Het masker moet ongeveer 20 minuten blijven zitten en daarna kan je het gewoon afspoelen met lauwwarm water.

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram