arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
arnica-1

Arnica

Vooral als je kinderen hebt, dan is de kans groot dat je Arnica al in je tas hebt zitten. Deze zalf wordt gezien als dé eerste hulp bij kneuzingen, zwellingen en blauwe plekken voor je kind.
Arnica staat in de volksmond ook wel de bekend als vallen-en-stotencrème. Maar de zalf vermindert niet alleen blauwe plekken bij kinderen, hij komt ook enorm goed van pas na een behandeling met fillers.

Cosmetisch arts Elle Vissers: “Arnica is een homeopathisch middel, afkomstig van de plant Arnica Montana en wordt al heel lang gebruikt als thuismiddel voor bijvoorbeeld wondheling, maar kan dus ook worden ingezet bij cosmetische behandelingen en zelfs bij plastische chirurgie.”

arnica-zalf

Arnica en blauwe plekken

Bij botox is de kans op blauwe plekken eigenlijk minimaal. Je kunt bij een botoxbehandeling eigenlijk gemakkelijk om de bloedvaten heen prikken. En als er al een blauwe plek ontstaat, dan is die vaak heel klein. Met fillers is dit een heel ander verhaal. Vooral onder de ogen en bij de marionettenlijn loop je toch een groot risico op blauwe plekken.”

Door 4-6 uur voor de behandeling 4 tabletten Arnica te slikken en na de behandeling ook nog eens met Arnicazalf te smeren, kom je waarschijnlijk een stuk minder gehavend uit de strijd. “Deze zalf heeft geen invloed op de filler (lees: het effect wordt er niet minder om), maar je hebt wel minder kneuzing en blauwe plekken. Mocht er na de behandeling toch een verdwaalde blauwe plek te vinden zijn, dan herstelt die door de zalf ook veel sneller.”

Maar arnica doet niet alleen wonderen als het gaat om fillers, ook bij een facelift zorgt het voor een sneller herstel na de operatie: “Het gebruik zorgt echt voor een significant verschil, met name in blauwe plekken, zwelling na de operatie, maar ook herstel van het weefsel na de operatie.”

Niet iedereen is trouwens even gevoelig voor blauwe plekken. Als je al vaker een fillerbehandeling hebt ondergaan, dan weet je meestal wel van jezelf hoe je er de dagen na de behandeling uitziet. Elle: “Krijg je snel blauwe plekken, dan kan het soms ook een reden zijn om een (nieuwe) behandeling uit te stellen, aangezien deze gemakkelijk 5 dagen voor een hoop ongemak zorgen. En eerlijk gezegd zijn ze soms ook echt lastig te camoufleren.”

arnica-3

Arnica Montana D30

Stel nu dat je een fillerbehandeling krijgt van een cosmetisch arts die niet gelooft in het gebruik van homeopatische middelen, dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om zelf ladingen arnica in te slaan. “Je kunt de Arnicatabletten en zalf eigenlijk overal zonder recept kopen. Ze zijn verkrijgbaar bij de Ekoplaza, reformwinkel en natuurlijk ook online. Het probleem is alleen dat je soms door het grote aanbod, niet helemaal exact weet welke je moet bestellen."

Online arnica kopen

"Wil je online arnica kopen, dan is mijn advies om Arnica druppels via deze link bij Bol.com te bestellen. Dan weet je tenminste zeker dat het goed zit.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram