arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
xander_sophie

Antirimpelinterview Sophie de Buisonjé

foto: Anko Stoffels

2013 was niet het meest makkelijke jaar voor Sophie de Buisonjé, maar dat maakt haar alleen maar gemotiveerder om van 2014 haar jaar te maken. Ze verbluft je met haar overweldige schoonheid, maar dat is niet de reden dat zanger Xander de Buisonjé met haar getrouwd is, want ze is ook één van de leukste vrouwen van Nederland. En terwijl de moeders over rimpels praten, bouwen onze kinderen een toren met alle gezichtscrèmes. Het antirimpelinterview met Sophie de Buisonjé:

Merk je aan je huid dat je ouder wordt?

Ik heb gelukkig nog geen last van fijne lijntjes en rimpels, maar ik help de natuur dan ook een beetje, een heel klein beetje. Maar ik merk wel dat ik 35 jaar ben. Ik heb vooral last van een drogere, vlekkerige huid en bepaalde dingen gaan wat meer zakken.  Ik merk dat mijn wenkbrauwen ook wat meer omlaag beginnen te hangen. En je moet met alles net iets meer je best doen. Ook met sporten. Het gaat allemaal niet meer vanzelf. Je moet net iets harder sporten, net iets meer water drinken en net iets gezonder leven dan vroeger.”

sophie-de-buisonje

Is ‘mooi oud worden’ belangrijk voor je?

Ja, ik vind het belangrijk om er verzorgd uit te zien. Maar als ik ook naar mijn moeder kijk, dan maak ik me echt geen zorgen. Ik ben echt trots op hoe zij eruitziet, ze is helemaal puur natuur. Zij doet namelijk helemaal niks, ze is daar niet zo van en ondanks dat ziet ze er niet als een hele oude vrouw uit. Ze is gewoon heel knap en hierdoor weet ik ook dat ik me geen zorgen hoef ze maken. Ik kan met een gerust hart de toekomst tegemoetzien.”

Waar bestaat jouw huidverzorgingsritueel uit?

Ik heb geen vast ritueel, maar heb wel een moeilijke huid. Dus misschien zou een dagelijks ritueel uitkomst bieden. Want zoals gezegd heb ik een droge huid en last van pigmentatie. Mijn enige dagelijkse ritueel is dat ik mijn huid ’s morgens en ’s avonds reinig. En er zijn periodes dat ik heel fanatiek allerlei crèmes smeer, maar soms gebruik ik ook helemaal niks. En ik vergeet soms echt mijn huid te voeden. Misschien is dat ook de reden dat ik last heb van een droge huid, bedenk ik nu opeens.”

sophie-de-buisonje-2

Wat is jouw beautytip?

Ik ben echt een groot fan van peelen en dan heb ik het niet over chemische peelings, maar gewoon exfoliëren met vitamine A. Ik gebruik vaak vitamine A-zuurcrème, soms in combinatie met hydrochinon. In Amerika kan je deze crèmes krijgen met een hogere dosering. Als ik daar ben, neem ik die altijd mee. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik een egale huid heb met fijne poriën en zonder huidverkleuringen. Maar ik blijf gevoelig voor de zon.”

Gebruik je ook botox en fillers?

Ja, ik gebruik een minimale hoeveelheid botox in mijn voorhoofd. En onder mijn ogen gebruik ik fillers met hyaluronzuur Restylane. Ik heb best diepliggende ogen, dus dan doet hyaluronzuur wonderen. Sinds ik dit gebruik hoor ik niet meer zo vaak dat ik er moe uitzie en denkt men dat ik ben aangekomen. Verder ben ik een grote voorstander van lasers. De perfecte laser moet ik nog tegenkomen, maar het geeft vaak een enorme boost aan je huid.”

“Mijn motto is de natuur een beetje helpen, maar alles met mate. Het zijn allemaal leuke hulpmiddelen, maar uiteindelijk valt of staat je uiterlijk met: gezond leven, goed slapen en dus goed voor jezelf zorgen. En gelukkig gaat me dit allemaal steeds beter af.

Furrow op Instagram