arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
antirimpelinterview-marc-lubach

Antirimpelinterview Marc Lubach

Hij is hét geheim achter de looks van vele BN’ers zoals Nicolette van Dam, Anouk Smulders en ook wordt Kristina Bozilovic en Touriya Vaughan-Haoud worden regelmatig door visagist Marc Lubach onder handen genomen.

Maar Marc is inmiddels zelf ook geen onbekende meer en is tegenwoordig steeds meer voor de schermen te vinden. Zo was hij een graag geziene gast in Koffietijd en tegenwoordig geeft hij make-uptips bij LXRY TV en is hij vanaf eind maart elke week te zien met de Colorescience Beautytip in het RTL4-programma Life is Beautiful. Tijdens de opnames voor dit televisieprogramma vroeg ik Marc de rimpels van het lijf.

Merk je dat je ouder wordt?

Marc: “Jazeker, geen twijfel over mogelijk. Als ik ’s ochtends in de spiegel kijk, denk ik vaak: ‘mijn gezicht heeft echt langer nodig om wakker te worden’ dan een aantal jaar geleden. Ik vind het op zich niet erg om ouder te worden en ben ook niet bang voor rimpels, maar ik ben wel gevoelig voor tekenen van vermoeidheid in mijn gezicht. Ik werk veel en dan vind ik het wel fijn als ik altijd fris wakker wordt.”

antirimpelinterview-marc-lubach-2

Heb je een speciaal huidverzorgingsritueel?

“Ik probeer mijn huid goed te verzorgen. Ik reinig daarom mijn huid elke dag en gebruik sowieso altijd goede crèmes. En eens in de zo veel tijd help ik de natuur een handje met botox. Juist om die frisse blik te behouden.”

Vanaf welke leeftijd gebruik je botox?

Marc: “Al vanaf mijn 26ste. Ik werk al sinds jonge leeftijd heel veel en heel hard. Ik was 24 jaar toen ik voor mezelf begon en juist door het vele werken, merkte ik dat ik mezelf er soms erg moe uit vond zien. En sinds die tijd ben ik met botox begonnen. Ik ben er heel blij mee. Frons, voorhoofd en een klein beetje bij de ogen. Ik gebruik het al zo lang, kan echt niet meer zonder.

antirimpelinterview-marc-lubach-5

Met make-up kun je toch ook een hoop doen om een vermoeide blik te camoufleren?

“Bij een man ligt dat toch anders. Ik gebruik zelf geen make-up, behalve een beetje bronzing poeder. Ik vind het heel fijn . Ik ga regelmatig onder de zonnebank en ben ook groot fan van de spray-tan. Dan krijg je echt een mooie kleur en merk ik dat ik er meteen gezond en fris uitzie. De basis is goed bij mij. Juist door regelmatig botox te gebruiken, zet die spray-tan letterlijk de puntjes op de i.”

Heb je een speciale make-uptip waar we niet zonder kunnen?

“Zorg er altijd voor dat als je je ogen opmaakt, dat je buitenhoekjes donker opmaakt en goed vervaagt naar boven toe. Dan krijg je namelijk vanzelf een liftend effect. Door de schaduw druk je namelijk een overhangend ooglid weg. Onderschat de toegevoegde waarde van make-up niet. Het is een illusie, iets wat je toevoegt aan je gezicht. Het kan je er binnen een aantal minuten beter uit laten zien, je beter laten voelen en je zelfvertrouwen vergroten.”

 

Furrow op Instagram