arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
ingrid-willemse-4

Antirimpelinterview Ingrid Willemse

Ingrid Willemse gelooft in ‘agelessness’ en dat wat je uitstraalt je echte leeftijd is. Naast een succesvolle carrière in Nederland als model, actrice en scenarioschrijfster is Ingrid tegenwoordig een groot aantal maanden per jaar in Los Angeles te vinden. Ik vroeg haar de rimpels van het lijf (die ze niet heeft!) over het leven in Amerika en haar zoektocht naar de eeuwige jeugd.

ingrid-willemse-3

Is het waar dat in LA iedereen met uiterlijk bezig is?

Ingrid: “Ja, in LA is tanden bleken iets wat bijvoorbeeld bijna abnormaal is als je het niet hebt gedaan. Als ik uit eten ga met vriendinnen, is er altijd wel iemand die zich moet verontschuldigen: ‘I did my tooth’ en die dus niet mee kan eten. En ook een borstvergroting is hot and happening. Het lijkt wel alsof er bijna geen natuurlijke borsten meer zijn.”

Je ziet ook gewoon ‘het spuiten op straat’. Iedereen laat wel iets doen, botox of fillers. Het is gewoon dagelijkse kost. Veel vrouwen in LA zijn heel erg bewust bezig met ‘maakbaar’ en vooral ook sexy oud worden. Het is voor hen bijna een dagtaak om het plaatje te boetseren of in stand proberen te houden. Wat dat betreft ben ik dus Hollandser en denk ik vaak: ‘waar blijft dat natuurlijke?’ Mag het wat minder krampachtig en van binnenuit?”

ingrid-willemse-5

Wat doe je zelf om mooi oud te worden?

Ik doe niet echt iets speciaals. Het is eigenlijk meer een way of living. Ik probeer gewoon zo gezond mogelijk te leven en bewuste keuzes daarin te maken. Ik eet bijvoorbeeld al vegetarisch vanaf mijn twaalfde. Ik heb lang helemaal geen suiker gegeten. En tijdens mijn carrière als model zijn periodes geweest dat ik macrobiotisch at. Dus bijvoorbeeld ook geen zuivel, geen kaas, geen eieren. Tegenwoordiger eet ik iets breder… Daarnaast ben ik vanwege mijn vak heel jong begonnen met het totaal verzorgen van de huid en smeren van gezichtscrèmes. Zo gebruikte ik op mijn veertiende alles al van Biotherm. Ook mijn moeder hamerde er vaak op hoe belangrijk het is om je huid goed te verzorgen. Het is er gewoon met de paplepel ingegoten.”

“Mijn grote voordeel is waarschijnlijk geweest dat het als model werd afgeraden om bruin te zijn. Het was juist mooier als je een blanke huid had en je nr. 1 van een foundation in je tas had zitten. Dat is echt wel mijn mazzel geweest. Natuurlijk lag ik ook graag op het strand. Maar als ik dan in een zonnig oord was voor een fotoshoot, dan ging ik dus keurig onder de parasol.”

En ik vind het belangrijk om veel vitamines te eten en te smeren. Ik eet met grote regelmaat blauwe bessen, frambozen en rode bessen. Veel anti-oxidanten. Dat zit gewoon in mijn dagelijkse eetpatroon. En natuurlijk weet ik wat je moet smeren. Zo gebruik ik elke nacht vitamine A-zuurcrème onder mijn nachtcrème. Soms merk ik dat mijn huid er onrustig van wordt, maar dan sla ik gewoon een nacht over. Sowieso gebruik ik het 3 keer per week.” 

ingrid-willemse-1

Wat is jouw beautygeheim?

Een van de belangrijkste dingen en iets waar ik echt in geloof is het eten van biologische tomaten of tomatenpuree. Ik eet het vrijwel dagelijks. Hierdoor ben je minder gevoelig voor de negatieve effecten van de zon en dat vind ik een heel belangrijk ingrediënt. Sowieso ben ik me heel bewust van de invloed van de zon op je huid en gebruik dagelijks een sunblocker. Ik heb jarenlang voor gek gelopen met shisheido. Het leek wel wit plamuur wat ik op mijn gezicht smeerde. Met één keer smeren ben je er overigens niet. Het herhalen ervan is net zo belangrijk.”

Je kunt zelf een hele hoop doen om je huid mooi te houden. Af en toe heb ik heus wel buien dat ik drop eet of chocolade. Maar dan kies ik altijd donkere chocolade. Walnoten en amandelen eet ik ook dagelijks. Het is kortom niet één dingetje, het is het geheel, ‘a way of living’.”

 

Furrow op Instagram