arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
eloy-de-jong-4

Antirimpelinterview Eloy de Jong

De Nederlandse boyband ‘Caught in the Act’ was in de jaren ’90 echt ongekend populair. Bastiaan Ragas, Benjamin Boyce, Lee Baxter en Eloy de Jong verkochten wereldwijd miljoenen platen en lieten menig meisjeshart sneller doen kloppen. 20 jaar later kan Eloy de Jong in Duitsland nog steeds niet onopgemerkt over straat. Niet zo gek, aangezien hij ook geen spat veranderd is. Ik vroeg hem naar zijn geheim in de zoektocht naar de eeuwige jeugd.

Hoeveel gezichtscrèmes heb jij in jouw badkamer staan?

Eloy de Jong: “Veel. Ik gebruik graag de producten La Prairie, ben gek op oogcrèmes en gebruik soms een vochtinbrengend of straktrekkend serum. Ik ben me echt in huidverzorging gaan verdiepen na mijn eerste fotoshoot met Caught in the Act. De visagiste toentertijd, Jolanda Soniga, adviseerde me dat als ik veel make-up ging gebruiken, veel moest gaan reizen, in combinatie met weinig slaap, dat ik dan in ieder geval ook mijn huid goed moest gaan verzorgen. Vanaf dat moment ben ik mijn huid goed gaan reinigen en ben ik verzorgende en hydraterende crèmes gaan gebruiken.”

Wat ik leuk vind om te zien, is dat het tegenwoordig veel meer geaccepteerd is dat jongens er goed uitzien. Een verzorgd uiterlijk, mooie kleding, en ook goed voor de huid zorgen. Dat heeft voornamelijk te maken met de rolmodellen uit het voetbal, zoals David Beckham. In mijn tijd was dat echt veel minder. “

caughtintheact (1)

Caught in the Act

Ik heb sinds jonge leeftijd last van rimpels in mijn voorhoofd. Tijdens een fotoshoot stond onze manager destijds (Cees van Leeuwen) altijd naast de camera op mijn voorhoofd te wijzen. ‘Ontspan, ontspan’ riep hij dan altijd. Dus voordat botox op de markt was, was ik al bezig om mijn rimpels te ontspannen. Het is dus ook wel te leren, maar uiteindelijk niet vol te houden. En juist omdat ik er graag mooi uit wil blijven zien, doe ik veel met voeding en eet ik voor 90% volgens de Voedselzandloper. Ook eet ik veel wonderfoods, ontbijt ik dagelijks met een groene smoothie, ben ik dol op tarwegras-shotjes en sport ik ook nog eens 3 keer in de week.”

En toen werd botox ineens populair. Ik was in eerste instantie nogal huiverig. Ik vind het belangrijk dat je als man er ook wel mannelijk uit blijft zien. Niet met van die opgetrokken, hoge arcadebogen. Maar het is natuurlijk geweldig om met een paar prikjes je voorhoofd helemaal glad te kunnen maken. Want laten we eerlijk zijn, daar kan de duurste crème natuurlijk niet tegenop. Al die crèmes die beweren botox-eigenschappen te bezitten; dat is gewoon onzin. Daar geloof ik niet meer in.”

eloy-de-jong-3

Je hebt dus botox in je fronsrimpel en in je voorhoofd?

“Ik ga twee keer per jaar naar cosmetisch arts Leo van Rozelaar. Hij begrijpt dat je als man andere wenkbrauwen hebt dan als vrouw. Bij een vrouw is het juist mooi als je met behulp van botox je wenkbrauwen iets kunt liften. Ik schaam me er totaal niet voor dat ik botox gebruik, maar ik wil niet dat je het ziet.”

En wat is jouw beautytip?

Eloy: “Heel veel water. Ik drink trouwens ook heel veel groene thee. Mijn beautytip is om ervoor te zorgen dat er genoeg vocht in je lichaam zit. Dat is volgens mij één van de belangrijkste dingen. En je huid goed schoonmaken. En niet met agressieve alcohol of lotion.

“Vooral na het hardlopen, als ik ’s avonds met een watje over mijn gezicht ga, dan zie je gewoon dat je huid gedurende de dag gewoon vies geworden is. Er komt ongemerkt zo veel troep op je huid. En voldoende nachtrust. Het klinkt misschien wel heel truttig, maar ik slaap ook met zo’n donker lapje over mijn ogen. Dat zorgt ervoor dat het goed donker is en ik goed kan goed slapen.  Maar ik moet toegeven: 20 jaar later schiet de nachtrust er nog weleens bij in. Alleen is dit keer de reden mijn dochtertje Indy.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram