arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
hoe-bewaar-ik-mijn-antirimpelcreme-3

Antirimpelcrème bewaren in de zomer?

Smeer je dagelijks antirimpelcrème, maar heb je nog steeds het gevoel alsof de rimpels er ter plekke in schieten? Het zou zomaar eens kunnen zijn dat jouw favoriete antirimpelcrème niet meer werkt of bedorven is.

Het advies voor bijna elke antirimpelcrème is om hem op kamertemperatuur op een donkere, afgesloten plaats te bewaren. Nu komt een hittegolf niet al te vaak voor in ons koude kikkerlandje, dus je hoeft in de zomer niet ineens al je antirimpelcrèmes naar de koelkast te verslepen. Toch is het begrip ‘kamertemperatuur’ natuurlijk volledig anders bij zomerse temperaturen.

hoe-bewaar-ik-mijn-antirimpelcreme-2

Hoe bewaar ik mijn antirimpelcrème?

Dankzij de goede verpakkingen (licht- en luchtdicht en vacuümpompjes) is het genoeg om je antirimpelcrème koel en droog te bewaren om de werkzaamheid te behouden.

Het is wel belangrijk dat de temperatuur niet langdurig boven 27 graden komt. Dan zal namelijk de retinol langzaam gaan oxideren en wordt de werkzaamheid minder (lees: rimpels). Voor je vitamine A-zuurcrème (tretinoïnecrème) is het advies trouwens wel om deze in de koelkast te bewaren.

En het is belangrijk dat je rekening houdt met de zon. Zorg ervoor dat je serums, tubes of potjes in ieder geval niet in de volle zon staan. Bewaar jij jouw favoriete product in de badkamer? Check dan voor de zekerheid of de zon overdag niet volop in je badkamer schijnt.

Ook vitamine C is superinstabiel en reageert op zonlicht. Zodra jouw vitamine C-serum vaak in contact is geweest met zuurstof en zonlicht heb je er helemaal niets meer aan, maar kan het zelfs voor rimpels zorgen. Oeps. Anti-oxidanten worden oxidanten, het tegenovergestelde effect dus.

hoe-bewaar-ik-mijn-antirimpelcreme

Ook als je ogen niet meer optimaal functioneren is het niet zo moeilijk om een niet werkende antirimpelcrème te herkennen. Het belangrijkste is namelijk om aan een antirimpelcrème te ruiken. Ruikt het anders dan normaal, dan is het misschien toch het beste om je antirimpelcrème in de prullenbak te gooien.

Als de rand vol met gele resten zit is het ook nog maar de vraag of je er je rimpels zonder zorgen mee in kunt smeren. Op de verpakking vind je meestal een teken hoelang je crème houdbaar is. Toch hoef je je daar niet altijd precies aan te houden, maar het geeft wel een indicatie van hoelang jouw superingrediënten optimaal rimpels kunnen bestrijden.

Bewaar jij in de zomermaanden jouw antirimpelcrème op een andere plaats?

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram