arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Antirimpelinterview met Mari van de Ven

Mari van de Ven

Antirimpelinterview met Mari van de Ven

Mari van de Ven is net boven de 50, maar vindt het eigenlijk geen groot drama om oud te worden. Toch doet hij er alles aan om jong te blijven: zo sport Mari minimaal 3 x per week, eet hij voornamelijk gezond en biologisch (op een patatje met mayo na eens in de zoveel tijd) en is hij voorstander van injectables. Ik vroeg hem de rimpels van het lijf over zijn zoektocht naar de eeuwige jeugd.

Hoe is het voor een man om ouder te worden?

Dat is voor iedereen anders, maar mannen zijn net zo goed ijdel (al willen ze dat nog niet helemaal toegeven) en het wordt ook steeds meer geaccepteerd. Iedereen krijgt te maken met het fenomeen ‘ouder worden’ en daar groei je gelukkig langzaam in. Het heeft tijd nodig, maar we kunnen wel steeds meer doen om zo lang mogelijk jong te blijven. We kunnen het proces natuurlijk wel vertragen.

Merk je aan jezelf dat je ouder wordt?

Ik krijg grijze haren, vooral aan de zijkant. Het zit in mijn genen dat ik een flinke haardos heb, die heb ik van mijn moeder, dus daar ben ik blij mee. En met mijn rimpels valt het ook wel mee, omdat ik altijd heel erg gezond leef. Ik heb daardoor een hele sterke huid en af en toe help ik de natuur een handje. Maar ik doe er zelf ook alles aan om mooi en vooral gezond oud te worden. Ik drink heel veel water, rook niet, drink geen alcohol en ga nooit in de zon. Hierdoor probeer ik het proces van ouder worden te vertragen en zo lang mogelijk uit te stellen. Natuurlijk zie ik dat ik niet meer het gezicht heb van iemand van 18 jaar, maar lichamelijk merk ik het niet echt dat ik ouder ben. Ik moet zeggen dat ik heel veel energie heb.

Je baard is niet grijs?

Nee, maar die kleur ik ook. Je kunt alles kleuren waar haar op zit…

Zie jij als visagist verschil tussen mannen- en vrouwenhuid?

Mannen hebben een veel dikkere huid, veel steviger en die blijft langer strak. Vrouwen hebben gewoon een dunnere, drogere huid en bijvoorbeeld veel meer last van couperose. En daardoor hebben vrouwen sneller last van lijntjes en rimpels. Maar voor iedereen geldt: hoe behandel je je huid. Als je rookt, zie je dat sowieso aan een huid. Het zorgt voor een valere teint en accentueert de lijnen in je gezicht. Het voordeel bij mannen is alleen dat ze een dikkere en vettere huid hebben, dan zie je dat toch minder snel.

Wat is jouw geheim in de strijd tegen de rimpels?

Het is steeds normaler dat mannen huidverzorgingsproducten gebruiken. Ik begon er al mee toen ik 16 jaar was.  Nu smeer ik me helemaal gek. Ik gebruik sinds een half jaar alles van Obagi. Ik heb veel merken gebruikt, maar dit werkt voor mij het beste qua huidverbetering. De structuur van mijn huid is fijner en egaler. Ik heb geen vlekjes meer en mijn huid is strakker. Ik gebruik alles van dit merk, heb zelfs een speciale crème tegen talg.

Mari van de Ven Obagi

Wie is voor jou het voorbeeld voor ‘mooi op leeftijd’?

Iedereen gebruikt tegenwoordig botox of fillers. Ik denk dat er bijna niemand meer is die het niet gebruikt. Nou vind ik het in Amerika nog wel een stukje erger dan in Nederland, daar zijn ze er natuurlijk veel eerder mee begonnen en daar is plastic fantastic in de mode. In Nederland kiezen we voor een iets natuurlijkere look. Ik vind Corine Rottschäfer nog steeds een hele mooie vrouw. Zij heeft overigens bijna niks gedaan. Ik vind haar echt een voorbeeld van hoe je mooi oud kan worden. Het is er gewoon door de jaren heen ingeslopen dat je geen rimpels meer mag hebben, maar aan haar kun je zien dat het niet allemaal zo plastic hoeft te zijn. Het is zo jammer dat het er een beetje is ingeslopen dat niemand tegenwoordig meer rimpels mag hebben. Maar waarom niet? Want als je wel rimpels hebt, betekent het dan dat je per definitie niet meer mooi kan zijn?

Binnenkort meer Mari op Furrow en vertelt hij alles over zijn toekomstplannen in 2013. Er staat sowieso een groot evenement gepland met Mari: de Mari Experience. Op zaterdag 5 oktober 2013 deelt Mari al zijn geheimen over haar en make-up. Kijk voor meer informatie op www.mariexperience.nl

 

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram