arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Antirimpelinterview Carolien Spoor

Anti-rimpelinterview Carolien Spoor

Antirimpelinterview Carolien Spoor

Nederlands actrice Carolien Spoor is een multitalent: zo speelt ze in films, series en in het theater en daarnaast organiseert ze ook het charity-evenement FashionBash, waarmee ze geld inzamelt voor het goede doel. Ondanks dat ze de 25 jaar gepasseerd is en de aanmaak van elastine officieel gestopt ziet ze eruit als 18 jaar en heeft ze nog een lange weg te gaan voordat de eerste rimpel haar gezicht betreedt. Toch zijn volgens Carolien de eerste, kleine lijntjes al gesignaleerd. Ik vroeg haar alles over haar beginnende strijd tegen de fronsrimpel.

Je bent 25, je hoeft je toch nog lang niet druk te maken over rimpels?

“Nou, dat is niet helemaal waar hoor. Ik ga ongeveer 5 keer per jaar naar de schoonheidsspecialiste en toen ik laatst bij haar was, zei ze dat ik op moest passen om niet te veel te fronsen, omdat ze een dun lijntje begon te zien… Ik schrok me dood. Het is alleen in mijn werk vrij lastig om niet te fronsen als ik een bepaalde gezichtsuitdrukking wil gebruiken. En het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat ik me tijdens mijn scènes druk moet maken om nieuwe rimpels. Ik blijf dus volop fronsen en ga me dus vanaf nu langzaam eens verdiepen in antirimpelcrèmes.”

Anti-rimpelinterview Carolien Spoor-2

Ben je bezig om te zorgen dat je ‘mooi oud wordt’?

“Ja, als ik eerlijk ben hou ik me daar steeds meer mee bezig. Ik ben natuurlijk nog jong en heb eerlijk gezegd nog weinig te klagen. En als ik naar mijn moeder kijk, heb ik een zeer goed vooruitzicht: ze is 55 en ze ziet er fantastisch uit. Toch merk ik dat een mooie huid bij mij niet helemaal vanzelfsprekend is, ik heb namelijk een droge en vochtarme huid, dus ik kan niet zonder een goede crème, ik moet blijven smeren. En ik hou rekening met de zon, ik gebruik altijd een crème een SPF-factor erin.”

Je hebt een supermooie huid. Zijn er speciale dingen die je doet om je huid te verzorgen?

“Huidverzorging is echt heel belangrijk voor me: ik heb vrij jong geleerd (van mijn moeder) om mijn huid goed te verzorgen. Zeker met mijn werk als actrice is het belangrijk om mijn huid dagelijks goed te reinigen. Ik krijg natuurlijk dagelijks ladingen make-up op mijn gezicht gesmeerd en dat merk ik aan mijn huid. Ik krijg daardoor sneller last van pukkeltjes en ik merk dan dat ik echt goed voor mijn huid moet zorgen. Ik reinig mijn huid daarom echt elke dag en gebruik daarnaast een dag- en nachtcrème. O ja, en ook nog een oogcrème. Best al veel eigenlijk.”

Je hebt nu nog geen enkele rimpel, maar botox wordt ook steeds vaker preventief gebruikt. Sta je open voor botox en fillers?

“Ik zeg nooit “nooit”, maar op dit moment denk ik niet dat ik daar in de toekomst naar zou willen grijpen. Je ziet tegenwoordig steeds meer actrices die botox en fillers gebruiken, waardoor hun mimiek vermindert of zelfs verdwijnt. Dat zou ik voor mezelf niet willen. En daar komt bij dat ik als de dood ben voor naalden…”

Furrow op Instagram